Izabran sportista grada Bijeljina za 2019. godinu :: Semberija INFO ::

 

Izabran sportista grada Bijeljina za 2019. godinu


U organizaciji Gradske uprave Bijeljina i lista „Semberske novine“ večeras je održan tradicionalni 43. izbor najboljih sportista grada Bijeljina za 2019. godinu.

Otvarajući ovu sportsku manifestaciju, gradonačelnik Mićo Mićić istakao je da je zadovoljstvo tim veće, jer je Bijeljina u međuvremenu proglašena za evropski grad sporta. Gradonačelnik Mićić je najboljima čestitao na postignutim sportskim rezultatima, istakavši da su sportisti najbolji ambasadori grada i Republike Srpske u svijetu.

Najbolji sa gradonačelnikom
 
„Zahvaljujući mladim ljudima, sportistima i njihovim trenerima danas imamo više od deset hiljada mladih ljudi koji se aktivno bave sportom. Naš cilj je da izgradimo modernu sportsku dvoranu i to će biti kruna naših napora u oblasti sporta“, istakao je Mićić.

Velibor Đurić, fudbaler Fudbalskog kluba „Radnik“ izabran je za najboljeg sportistu godine grada Bijeljina za 2019. godinu. Prema odluci stručnog žirija, drugo mjesto pripalo je Luki Vukoviću, karatisti Karate kluba „Panteri", dok je treće mjesto pripalo Saši Nediću, takođe karatisti, članu Karate kluba „UNSU“.

Četvrto mjesto osvojio je Dušan Veletić, član Bokserskog kluba „Radnik“. Na petu poziciju izabrana je Gordana Ilić iz Džudo sambo kluba „Panter“, na šestom mjestu je Luka Jovanović iz Košarkaškog kluba „Budućnost“. Sedmo mjesto osvojio je Đorđe Đerić iz Rukometnog kluba „ Bijeljina“, a osmo mjesto Sofija Krajšumović iz Ženskog fudbalskog kluba „Radnik“. Deveto mjesto pripalo je Tatjani Letić iz Ženskog rukometnog kluba „Radnik“, a deseto mjesto pripalo je Radenku Tomiću iz Bokserkosg kluba „Radnik“.
 
​Naš kolega Dragan Tešić sa načelnikom za društvene djelatnosti
 
Za najboljeg trenera proglašen je Aleksandar Beštić (tekvondo), za najboljeg sportskog radnika Bogdan Rankić (rukomet), za najboljeg pedagoga fizičke kulture Velemir Gojković, za najbolju žensku ekipu Ženski rukometni klub „Radnik“, za najbolju mušku ekipu Fudbalski klub „Radnik“, dok je za najboljeg sportskog novinara ove godine izabran Dragan tešić, član Redakcije Radija RS.
 

Najperspektivniji sa zamjenikom gradonačelnika
 
Najperspektivniji mladi sportisti u 2019. godini su: Ema Kovač (atletika), Lana Benović (atletika), Milica Mia Vujić (karate), Danijela Mitrović (košarka), Bojana Ostojić (odbojka), Uroš Radan (karate), Nikola Drljić (odbojka) i Luka Vejnović (rukomet).

Najbolji sportista iz reda osoba sa invaliditetom je Predrag Šarenac iz Košarkaškog kluba u kolicima „ Bijeljina“.

Semberija INFO - Ljubo Ljubojević
Foto - Božidar Milošević