Tužno bez publike :: Semberija INFO ::

 

Tužno bez publike


U trećem kolu odbojkaške Premijer lige BiH za odbojkaše, naši odbojkaši su izgubili od Mladosti iz Brčkog sa 3:0, po setovima 29:27, 27:25 i 25:17. U utakmici prošlosezonskih finalista plej ofa prvenstva BiH viđeno je dosta dobrih poteza i sa jedne i sa druge strane, ali je presudilo iskustvo, i malo više sportske sreće, koja je bila na strani Mladosti u ključnim momentima meča. 
- Pohvalio bih igru, zalaganje i pristup igrača Radnika ovoj utakmici. Ponovo smo igrali nekompletni, jer zbog organizovanja svog vjenčanja, Bojan Novokmet nije mogao da igra. Neću se baviti stvarima tipa "šta bi bilo kad bi bilo", ali sigurno da bi bilo bolje da smo bili kompletni. Igra je bila na visokom nivou i sa jedne i sa druge strane. Dobili smo sigurnost u odbrani jer je debitovao Stefan Savić i mislim da smo u većem dijelu meča držali konce igre u svojim rukama. Ipak, što sopstvenim greškama, što velikoj dozi sreće koju u posljednjim poenima prvog i drugog seta mi nismo imali, dozvolili smo protivniku da povede sa 2:0. Nakon onakvih završnica setova očekivao sam pad u trećem setu, što se i dogodilo. Sezona je duga, biće prilika da još više popravimo utisak, a nadam se i rezultat, jer iskreno smatram da ovi momci mogu da se nose sa najjačima u ligi. To smo pokazali u ovom susretu u više navrata, jer smo dobrom igrom natjerali protivnika na greške i u velikoj mjeri "unervozili". Nažalost, to nije bilo dovoljno za bod ili nešto više, ali na dobrom smo putu. Šteta samo što naši sugrađani nemaju osjećaj da podrže ove sjajne momke koji svake godine prave mala čuda od rezultata, jer zaista zaslužuju malo veću podršku. Hvala našim najupornijim simpatizerima koji ne propuštaju nijedan susret, i zbog njih, ali i zbog nas samih trudićemo se da nastavimo sa čudima i u ovoj sezoni, koliko god to bilo teško - izjavio je trener Vladimir Milićević. 
Trener Milićević je podsetio da Radnik utakmice kod kuće igra kao gost. Naime, to je možda jedinstven slučaj u BiH, a možda i šire, da se treninzi, zbog nemogućnosti dobijanja termina u drugim dvoranama u Bijeljini, održavaju zajedno sa ženskim odbojkaškim klubom, svako na po jednoj polovini dvorane.
- To je izuzetno otažavajuća okolnost. Vi trenirate nešto i uigravate se na jednom dijelu terena koji je potpuno drugačije okrenut u odnosu na onaj na kojem se igraju utakmice. Pored toga, neizvjesno je i dalje odigravanje utakmica u dvorani u Račanskoj, jer smo dobili dopis od Direktora takmičenja da moramo sanirati parket na pojedinim mjestima, i da nam je ostavljen rok od 30 dana da to učinimo. Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da riješimo i ovaj problem, ali nam je zaista potrebna pomoć da prevaziđemo sve prepreke. Ne smijemo zaboraviti da predstavljamo naš grad, republiku i državu u Kupu izazivača, te da nas očekuje dvoboj protiv Crvene Zvezde u prvom kolu tog takmičenja. Mi i dalje ćutimo i radimo, i želimo samo malo više pažnje i podrške, ništa više, - zaključio je Vladimir Milićević, dojučerašnji kapiten, a od ove sezone prvi trener Odbojkaškog kluba Radnik iz Bijeljine! 
U narednom, četvrtom kolu Premijer lige BiH, Radnik igra u Modriči protiv istoimene ekipe, a Milićević se nada da će po prvi put ove sezone, na raspolaganju imati sve igrače.