KK UNSU: Saopštenje za javnost povodom Svjetskog prvenstva u Čileu - Konačno stigli spiskovi


Juče su iz kancelarije KS BiH konačno stigli spiskovi reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će krajem oktobra nastupiti na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 seniore u Čileu. Kako smo i ranije najavili, naš mlađi senior Saša Nedić nalazi se na spisku pozvanih reprezentativaca U21 muške reprezentacije u kategoriji preko 84kg.

Prema kriterijumima usvojenim na sjednici UO KS BiH,  za sastav reprezentacije za SP u Čileu naš mlađi senior je u kategoriji preko 84 kg, kao državni prvak sa nedavnog Državnog prvenstva u Vogošći, izborio mjesto u reprezentaciji i sada to možemo i želimo zvanično potvrditi!

Pored svega, kao i svaki put kao klubovi smo stavljeni u nezavidan položaj, jer u roku od samo tri dana klub treba da izvrši uplatu u iznosu od 3000.00 KM kao avans i garanciju nastupa. Ukupna cijena, kako stoji u dopisu kancelarije Saveza iznosiće između 5.000 i 6.000 KM.

Kao klub ćemo sve učiniti da našeg seniora reprezentativca pošaljemo. Danas ćemo se obratiti gradonačelniku Grada, predsjedniku Skupštine grada, Ministarstvu sporta i svim drugim relevantnim istiticuijama, kao i nekim uspješnim privrednicima našeg grada, kako bi zajedničkim snagama uspjeli u namjeri da Grad Bijeljina ima svoga predstavnika na Svjetskom prvenstvu.

Moramo napomenuti da je iz Republike Srpske samo petoro sportista izborilo nastup u Čileu, da je troje iz Banja Luke već odustalo zbog nedostatka finansijskih sredstava i da, ukoliko ne ispoštujemo zadate rokove, Saša Nedić će biti skinut sa spiska i zamijenjen. Nadamo se i vjerujemo da do toga neće doći i da ćemo biti podržani, jer da budemo iskreni, ni naš Grad, ni Republika Srpska se ne može baš često pohvaliti učešćima naših sportista na najvećim planetarnim zvaničnim sportskim smotrama!

Uloženo je mnogo truda i novca da bi se od pionira stvorio uspješan senior, da se istim izborimo za ovakvu priliku i ukoliko je propustimo, pitamo se, ima li smisla i kako dalje!?

Zato, koristimo ovu priliku da pozovemo sve one koji na bilo koji način mogu i žele pomoći da nam se jave na telefon: 065 520 400 ili na imejl: [email protected]’’, najavljeno je, u saopštenju za javnost, pres služba KK ,,UNSU“.