REGIONALNI KARATE SAVEZ BMSiP-e – ZAJEDNIŠTVOM DO VELIKOG USPJEHA U BEOGRADU :: Semberija INFO ::

 

REGIONALNI KARATE SAVEZ BMSiP-e – ZAJEDNIŠTVOM DO VELIKOG USPJEHA U BEOGRADU


U Beogradu je prije dva dana održan XV međunarodni turnir u karateu "Roda Kup 2023" (Roda Cup 2023). Organizator turnira je Beogradski Karate Savez i Karate klub „Čukarički Roda“. Učešće je uzelo preko 1170 učesnika iz osam zemalja. U konkurenciji 85 timova učestvovao je i zajednički tim Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine (BMSiP) i ostvario odlične rezultate.



Ukupno je osvojeno 20 medalja, od toga u pojedinačnoj konkurenciji sedam zlatnih, pet srebrnih i pet bronzanih. U ekipnoj konkurenciji seniori, juniorke i kadetkinje su bili bez premca osvojivši još tri zlatne medalje. 
U ekipnoj konkurenciji zlatne medalje su osvojili: seniori (Novicki Aleksandar, Jovanović Luka i Marković Lazar), juniorke (Gavrilović Marija, Jović Bojana i Ivković Helena) i kadetkinje (Vujić Mia Milica, Ivković Helena i Gavrilović Marija).



U pojedinačnoj konkurenciji zlatne medalje su osvojili: Novicki Aleksandar (seniori, +75), Jovanović Luka (U21, -75), Marković Lazar (U21, -67), Gavrilović Marija (juniorke, -53), Vujić Mia Milica (kadetkinje, -54), Lazić Lazar (muške nade 2010, -45), Pavlović Stefan (muške nade 2011, -37).



Srebrne medalje su izborili Paljevac Sinan (juniori, -68), Mitrić Mihajlo (juniori, -61), Marić Milica (ženske nade 2010, -49), Doknić Iva (ženske nade, +49) i Milovanović Andrej (pioniri, kate) dok su se bronzanim odličjima okitili Bogdanović Emilija (kadetkinje, -47), Jakovljević Andrej (muške nade 2011, -37), Gordić Bogdan (pioniri, kate), Ivković Nikolina Ina (pionirke, kate) i Ivković Nikolina Ina (pionirke, kate apsolutni nivo). Plasmane na peto mjesto su ostvarili: Knežević Ivan (kadeti, -57), Tripunović Vukašin (kadeti, -57), Petrović Luka (pioniri, kate) i Sekulić Pavle (pioniri, kate).



- U ukupnom plasmanu u konkurenciji klubova naš Regionalni karate savez ponio je titulu najuspješnijeg tima na turniru, dok je u borbi za sveukupnog pobjednika turnira u nedostatku dva boda zauzeo odlično drugo mjesto iza Karate kluba "Bar" iz Crne Gore. U masovnoj i izuzetnoj konkurenciji takmičari i takmičarke, članovi klubova koji su činili tim našeg Regionalnog karate saveza zaista su briljirali, posebno u ekipnom dijelu takmičenja ali i pojedinačnom, u borbama. Seniori (Jovanović, Novicki i Marković), juniorke (Gavrilović, Ivković i Jović) i kadetkinje (Gavrilović, Ivković i Vujić) bili su ubjedljivo najbolje ekipe na turniru, dok su isto tako dominirali i u pojedinačnoj konkurenciji. Dodatak sveukupnom uspjehu našeg zajedničkog tima dali su takođe zlatni u pojedinačnoj konkurenciji, junior Paljevac Sinan, pioniri Lazić Lazar i Pavlović Stefan kao i ostali iznad navedeni osvajači pojedinačnih medalja. Biti sveukupni pobjednik turnira u borbama, te viceprvak u generalnom plasmanu klubova u ovakvoj konkurenciji dokaz je da sa zajedništvom naših klubova, članova Regionalnog karate saveza možemo mnogo više, a sve sa ciljem razvoja karate sporta u našem regionu“, stoji u saopštenju za javnost Regionalnog karate saveza BMSiP-e.

Trenerski tim koji je vodio takmičare i takmičarke na „Roda Kup 2023“ činili su: Goran Ivković (KK "UNSU"), Siniša Zarić (KK "Panteri plus"), Milorad Marković (KK „Šampioni") i Srđan Jovanović (KK „Šampion" Modriča).