Džudistkinja Anđela Samardžić donijela zlato Bosni i Hercegovini :: Semberija INFO ::

 

Džudistkinja Anđela Samardžić donijela zlato Bosni i Hercegovini


Prvi takmičarski dan na Evropa džudo kupu Istočno Sarajevo 2023, koji je počeo danas u sportskoj dvorani "Peki", obilježila je zlatna medalja koju je u konkurenciji do 57 kilograma osvojila reprezentativka Bosne i Hercegovine Anđela Samardžić.

Dobru formu s nedavno okončanog Svjetskog prvenstva u Dohi, Samardžić je potvrdila i današnjim nastupom.

Do najsjajnijeg odličja Anđela je stigla pobjedom nad Njemicom Janom Zigler, a do finala je bila bolja od protivnica iz Italije, Češke Republike i Belgije.

"Teško je, ustvari nikada i nije lako. Ipak, četiri pobjede rezultirale su zlatnom medaljom koju jesam priželjkivala, ali ne znam koliko sam bila realna u svojim željama", kazala je Samardžić nakon pobjede u finalu.

Trijumfom u borbi za zlato bh. reprezentativka je na određeni način odbranila titulu koju je prošle godine osvojila na istom takmičenju koje je održano u Sarajevu.

"Drago mi je da sam na ovaj način potvrdila dobru formu koju je brusila za nastup na Svjetskom prvenstvu", naglasila je Samardžić, te dodala da će sada uslijediti kraći odmor prije.

Finalnom bloku prvog takmičarskog dana prethodila je ceremonija svečanog otvaranja na kojoj su se prisutnima obratili predsjednik džudo saveza Bosne i Hercegovine Ognjen Pavlović i načelnik Opštine Pale Boško Jugović, dok je takmičenje svečano otvorio Branislav Crnogorac, viši savjetnik Sportske komisije Evropske judo unije.

Čist planinski zrak kao da je prvog takmičarskog dana najviše pogodovao džudistima iz Azerbejdžana.

Ruslan Pašajev je izdominirao u kategoriji do 66 kilograma, dok je okršaj njegovih zemljaka u finalu kategorije do 73 kilograma pripao Ibrahimu Alijevu.

njemačka selekcija je osvojila po jedno zlatno i srebreno odličje, kao i dva bronzana. U kategoriji do 63 kilograma u ženskoj konkurenciji Dena Pol je bila bolja od sunarodnjakinje Viktorie Folger.

Slovenka Anja Stanger slavila je u kategoriji do 52 kilograma, dok je Mađarica Rebeka Rita Kosegi trijumfovala u konkurenciji do 48 kilograma.

Takmičenje na Evropa džudo kupu za seniore u Istočnom Sarajevu nastavlja se u nedjelju, a preliminarne borbe počinju od 9 sati.

Drugog takmičarskog dana nastupit će džudistkinje u kategorijama -70kg, -78kg i +78kg, te džudisti u konkurenciji -81kg, -90kg, -100kg i +100kg.


BHRT