Džudo vikend u Bijeljini


Džudisti iz 12 zemalja borili su se juče u Bijeljini za odličja na četvrtom međunarodnom turniru „Trofej pantera 2019“ koji je u organizaciji džudo kluba „Panteri“ održan u sportskoj sali OŠ „Knez Ivo od Semberije“.
 
Predhodni turniri održani su u dvorani Gimnazije „Filip Višnjić“ koja je zbog renoviranja, odnosno zamjene parketa, zatvorena do kraja oktobra, a školska sala u „Knezu Ivi“ bila je nedovoljnog kapaciteta da primi sve gledaoce koji su došli da uživaju u odličnim borbama preko 700 džudista, u kategorijama od poletaraca do kadeta.

Predsjednik Džudo kluba "Panteri" Ognjen Đuka istakao je juče da Bijeljina sve više postaje prepoznatljiva kao centar džudoa i da broj učesnika na turniru pokazuje koliko su „Panteri“ cijenjeni u džudo savezima Republike Srpske i BiH, ali i u regionu.

- Danas imamo oko 60 ekipa iz 12 zemalja i preko 700 takmičara. Kao i prethodnih godina imamo podršku Gradske uprave, koja je pokrovitelj i koja nam je omogućila uslove da organizujemo ovako veliki turnir. Takođe, imamo i značajnu podršku brojnih privrednih subjekata iz Bijeljine, koji su sponzorisali današnje takmičenje i obezbjedili nagrade za najbolje – naglasio je Đuka.Turnir je otvorio zamjenik ministra u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović.
- Zadovoljstvo je otvoriti turnir sa ovolikim brojem učesnika, a jedini problem danas je mala sala za sve koji žele da prate borbe. Nadamo se da će u skorije vrijeme Bijeljina imati sportsku dvoranu dovoljnog kapaciteta za sportske događaje sa velikim brojem učesnika i brojnu publiku, a Gradska Uprava je već pokrenula aktivnosti oko realizacije projekta gradske dvorane. Turnir „Trofej pantera 2019“ je odličan uvod u godinu koja sledi, u kojoj je Grad Bijeljina izabran za Evropski grad sporta za 2020 – zaključio je Jović.

Grad Bijeljina