Jasmin Ramić učestvovao na Prvenstvu BiH u boksu :: Semberija INFO ::

 

Jasmin Ramić učestvovao na Prvenstvu BiH u boksu


U Živinicama je 10. marta počelo Državno prvenstvo BiH u boksu u pojedinačnoj konkurenciji. Na turniru su se okupili najbolji koje BiH ima u seniorskoj kategoriji, a završni mečevi prvenstva su na programu danas.

Nastupajući za Bokserski klub "Sveti Georgije" iz Banjaluke zapažen nastup je ostvario Jasmin Ramić iz Bijeljine. Jasmin se u sportu afirmisao kao kik-bokser koji je ostvario zapažene rezultate na osnovu kojih je dobio priznanje najboljeg sportiste Grada Bijeljina za 2021. godinu.



Ramić je odlučio oprobati se u klasičnom boksu u kategoriji do 71. kilogram i sigurno da može biti zadovoljan svojim debijem u bokserskom ringu. Na svom prvom državnom prvenstvu osvojio je bronzanu medalju.

- Zadovoljan sam svojim nastupom, iako sam izgubio ključni meč za finale. Poražen sam od reprezentativca Bosne i Hercegovine, ali sam pružio žestok otpor. U svakom slučaju, za mene je ovo jedno veliko iskustvo i nadam se da ću u skorijoj budućnosti početi osvajati još sjajnije medalje u boksu", izjavio je Ramić za "Semberija INFO", dodavši još da je u pregovorima sa jednim bokserskim klubom iz Srbije. Ukoliko padne dogovor, Ramića bismo mogli češće gledati u ringu na velikoj sceni.


Semberija info