PRVA MJESTA NA TURNIRU TAKMIČARIMA IZ ŠPANIJE I REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

PRVA MJESTA NA TURNIRU TAKMIČARIMA IZ ŠPANIJE I REPUBLIKE SRPSKE


Borislav Tešić iz Šinkjokušin kluba „TRB“ iz Bijeljine osvojio je prvo mjesto na Četvrtom međunarodnom turniru u kjokušin karateu „RS čelendž“ u kategoriji seniora do 75 kilograma, Hugo Kruz iz Španije najbolji je bio i ove godine u kategoriji do 85 kilograma, a Španac Kristobal Vidal pobjednik je u seniorskoj kategoriji preko 85 kilograma.

Druga mjesta osvojili su Konstantin Ristić iz Šinkjokušin kluba „TRB“ u kategoriji preko 85 kilograma, Vanja Konvalinka iz Srbije u kategoriji do 85 kilograma, a Lazar Mijović iz Srbije u kategoriji do 75 kilograma.

Među juniorima takmičari bijeljinskog kluba su osvojili dva prva mjesta, Mihailo Ranković u kategoriji do 80 kilograma, a David Zorić u kategoriji  preko 80 kilograma. Druga mjesta pripala su Teodorosu Kalugalu iz Grčke i Čedi Bojoviću iz Republiek Srpske.

Među kadetima prvo mjesto osvojio je Milorad Ostojić iz Republike Srpske, a drugo mjesto Vuk Manić iz Srbije.

Oduševljenje publike izazvao je meč između najmlađih učesnika, sedmogodišnjeg Jovana Rakite i šestogodišnjeg Slađana Dimitrijevića čijom je borbom turnir i otvoren, a bolji je bio stariji takmičar.

Svim osvajačima medalja uručene su i novčane nagrade, a najbolji u seniorskim kategorijama dobili su sportske stipendije u iznosu od po 1.000 evra.

Predsjednik Šinkjokušin kluba "TRB" iz Bijeljine i organizator 4. "RS čelendža" Igor Ranković rekao je da je turnir protekao u najboljem redu, da su svi takmičari pokazali svoj maksimum, te da nije bilo povreda među učesnicima, čija je bezbjednost na prvom mjestu, o čemu je računa vodio sportski ljekar. 

Glavni sudija turnira bio je Rumun, poznati evropski sudija Grigore Petrut.

Na četvrtom "RS čelendž" kjokušin karate turniru koji je održan sinoć u Etno-selu “Stanišići” učestvovali su borci iz Španije, Grčke, Srbije i Republike Srpske, odnosno BiH.

Pokrovitelj ovog tradicionalnog turnira, većinski vlasnik Tehničkog remonta Bratunac Slavenko Ristić rekao je novinarima sinoć da podrškom kjokušin karateu nastoji da budu promovisane prave vrijednosti - dostojanstvo, hrabrost i poštenje, a mlade da motiviše za bavljenje sportom.

Ristić, koji je i narodni poslanik, naveo je da je srećan što su uprkos nestabilnoj političkoj situaciji uspjeli da dovedu u Bijeljinu neke od najboljih evropskih i svjetskih kjokušin karatista. On je istakao je da se promovišući ovakve turnire, promoviše i Republika Srpska, kao i 9. januar - Dan Republike, povodom kojeg su se okupili.

Prije početka turnira, uručene su zahvalnice i priznanja prijateljima "RS čelendža", među kojima i nekadašnjem ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, kao i Sari Ćirković svjetskoj šampionki u boksu, reprezentativki Srbije i članu Bokserskog kluba “Obilić” iz Zvornika.

Prvi turnir “RS čelendž” održan je 2019. godine na inicijativu većinskog vlasnika kompanije “Tehnički remont Bratunac” /TRB/ Slavenka Ristića, koji je i generalni pokrovitelj takmičenja, u organizaciji predsjednika Šinkjokušin kluba “TRB” Igora Rankovića, pionira karate sporta u Bijeljini.