Održan četvrti po redu turnir u kjokušin karateu :: Semberija INFO ::

 

Održan četvrti po redu turnir u kjokušin karateu


U Etno – selu „Stanišići“ u Bijeljini  večeras je održan četvrti po redu Međunarodni kjokušin karate turnir „RS Čelendž“ koji tradicionalno  povodom obilježavanja Dana Republike Srpske organizuje Šinkjokušin klub „TRB“ iz Bijeljine.Gledaoci su večeras imali priliku vidjeti borce iz Grčke, Španije, Srbije i Republike Srpske, odnosno BiH, koji su se borili u tri juniorske i seniorske kategorije – do 75 kilograma, do 85 i više od 85 kilograma.Većinski vlasnik Tehničkog remonta Bratunac, Slavenko Ristić koji je pokrovitelj ovog tradicionalnog turnira kazao je da se organizovanjem ovakvih manifestacija i podrškom sportu, kao što je kjokušin karate nastoji da budu promovisanje prave vrijednosti – dostjanstvo, poštenje i čast.-Živimo u vremenu kada smo se odrodili jedni od drugih, kada se prave vrijednosti više ne cijene. Izgubili smo ono što je najvrijednije među nama – dostojanstvo, poštenje i čast.  Vježbanjem ovakvih sporova i organizovanjem ovakvih manifestacija, idući putem samuraja i vitezova, trudimo se da zadržimo ono što je najbolje u nama, sportu i ljudima“, istakao je Ristić.Igor Ranković, predsjednik Šinkjokušin  kluba „TRB“ iz Bijeljine pojasnio je da je kjokušin stil karatea najteži stil u karateu, koji podrazumjeva direktni kontakt u borbi.

-Kjokušin karate u svijetu je veoma rasprostranjen, ali u BiH nažalost nije. Bijeljinski klub je pionir ovoga sporta u BiH. Ovaj stil karatea, uprkos napornim treninzima i borbi iz ljudi izvlači ono najbolje u njima, a to poštovanje prema treneru i protivniku“, kazao je Ranković.Hugo Kruz, učesnik na turniru „RS čelendž“ kazao je da je da već drugi put učestvuje na ovom turniru.
-Karate trenira od svoje osme godine, a sada imam dvadeset i dvije. Šampion sam Španije sedam puta u kjokušin karateu, tri puta Amerike i Evrope dva puta“, naveo je Kruz.Konstantin Ristić, član Šinkjokušin kluba „TRB“ iz Bijeljine kazao je da mu je ovaj sport pomogao ne samo fizički, nego i mentalno.-Od malih nogu treniram karate, borio sam na mnogim turnirima u Evropi, ali ovaj turnir je poseban za mene, jer se osjeća porodična atmosfera“, kazao je Ristić.Prije početka turnira, koji je otvorio Slavenko Ristić, uručene su zahvalnice i priznanja prijateljima turnira „RS Čelendža“, a među njima je bio i Dragan Lukač, nekadašnji ministar Unutrašnjih poslova RS.(Semberija info)