BEMA mini rukometna liga okupila preko 200 djece :: Semberija INFO ::

 

BEMA mini rukometna liga okupila preko 200 djece


Projektom ,,Sportom do zdravlja” organizacije za rad sa omladinom ,,Panda”, rukometnog kluba Bijeljina i tvornice obuće BEMA, organizovana je BEMA mini rukometna liga osnovnih škola. Učestvovalo je sedam škola i preko 200 djece od prvog do petog razreda, a rukometni klub Bijeljina se pobrinuo za najbolje da obezbjedi klubske majice, dresove, znojnice, čarape…

Ovo je još jedan u nizu primjera popularizacije rukometa u našem gradu, kroz organizaciju turnira za škole, gdje RK Bijeljina obezbjeđuje jednu godinu besplatnih treninga u našoj školi rukometa za dječake od 1 – 5 razreda. Ove godine to je prepoznala i TO BEMA i Predsjednik RS Republike Srpske g. Marinko Umičević koji je podržao BEMA mini rukometnu ligu izjavio je Predsjednik RK Bijeljina Bogdan Rankić.



Bilo je lijepo prisustvovati rukometnom turniru osnovnih škola. Ima mnogo talentovanih mališana. Čestitke RK Bijeljina na organizaciji turnira. Još jednom su pokazali da su najozbiljniji sportski kolektiv u Bijeljini, u kom sam i ja ponikao, istakao je reprezentativac Srbije Marko Jevtić.

Gradska uprava zajedno sa Gradonačelnikom Petrovićem želi da izrazi zadovoljstvo sto je imala priliku da podrži ovaj veoma interesantan projekat koji ima za cilj da popularizuje sport u cijelini kod najmladjih razreda osnovnih skola, a posebno rukomet. Ovom prilikom želim da se zahvalim Rukometnom klubu Bijeljina, udruženju koje je realizovalo projekat kao i svim učesnicima, od učitelja do najmlađih učenika. Bijeljina je uvijek bila grad sporta, i to će i u budućnosti ostati prije svega zahvaljujući sportskim radnicima i entuzijastima, a na Gradakoj upravi ostaje da prije svega odgovarajućim podrškama ispratimo ovakve sportske aktivnosti istakao je g. Radoslav Ostojić savjetnik Gradonačelnika.



- Iskrene čestitke Organizaciji za rad sa omladinom ,,Panda” i RK Bijeljina na odličnoj realiuaciji projekta koji je obuhvatio 7 škola i preko 500 učenika osnovnih škola sa područja grada Bijeljina, kao i na kvalitetnoj organizaciji završnog turnira na kom je učestvovalo preko 200 djece. Ovo je odličan način da djeca od malih nogu shvate da je bavljenje sportom siguran put do zdravlja, kao što je projekat i nosio naziv. Fizička aktivnost, nadmetanje, učenje fer-pleju, druženje – sve je to bitno za lijepo i zdravo djetinjstvo i predstavlja dobru pripremu za odraslo doba. Gradska uprava Grada Bijeljina će i u narednom periodu nastaviti da podržava ovakve i slične projekte koje za cilj imaju afirmaciju sporta i uključivanje što više djece u sportske aktivnosti, istakao je šef kabineta Gradonačelnika Radiša Petrović.


RK BIJELjINA