Darko Marković predvodio Bijeljinu do osvojenog boda u derbiju kola - RK Bijeljina : RK Kozara 33:33 :: Semberija INFO ::

 

Darko Marković predvodio Bijeljinu do osvojenog boda u derbiju kola - RK Bijeljina : RK Kozara 33:33


Utakmica 8. kola m-tel lige Republike Srpske u rukometu u kojoj su snage odmjerili domaća ekipa RK Bijeljina i RK Kozara iz Kozarske Dubice završena je rezultatom 33:33.

Podjela bodova je i najrealniji ishod utakmice imajući u vidu da su gosti iz Kozarske Dubice bili bolji u prvom poluvremenu i na odmor otišli sa rezultatom 15:19 u njihovu korist.

Drugo poluvrijeme je ekipa Bijeljine zaigrala agilnije u odbrani i nošeni velikom podrškom sa tribina sportske dvorane u Račanskoj ulici u 38. minutu anulirala prednost gostiju.

Iskusni Darko Marković je svojom borbenošću dao primjer svojim saigračima. Marković je predvodio svoju ekipu u osvajanju zasluženog boda u derbiju kola.

Pored Markovića veoma dobar je bio Siniša Purić, koji je postigao 7 golova, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Bakir Buljugija, koji je postigao 6 golova, kapiten Latinović 5, Mladen Stevanović 5, Miloš Žuža 5, Jevtić 2, Marković 2, Škorić 1.

Kod ekipe iz Kozarske Dubice tri igrača su postigla 31 gol od ukupno 33 postignutih golova.

Najraspoloženiji u RK Kozara su bili Dario Đenadija sa 13 postignutih golova, Petković 10 i Stijović 8.

Sljedeće 9. kolo RK Bijeljina putuje u Kotor Varoš.


Bogdan Rankić