KULTARD VOZIO FORMULU 1 ULICAMA BEOGRADA :: Semberija INFO ::

 

KULTARD VOZIO FORMULU 1 ULICAMA BEOGRADA


Čuveni britanski vozač Formule 1 Dejvid Kultard vozio je danas bolid Red Bula ulicama Beograda, što je prvi put poslije 83 godine i tadašnjeg Gran-prija, da je "najbrži cirkus" stigao u glavni grad Srbije.

Kultard, koji je tokom karijere zabiLježio 13 pobjeda, a 2001. godine bio vicešampiona svijeta, vozio je, po kiši, uz glasnu podršku velikog broja posjetilaca, trasom Studentski trg - Vasina - Trg Republike - Kolarčeva - Terazije i nazad u spektaklu "Red Bull Show Run".

Na taj način Beograd je stao uz rame Dalasu, Tokiju, Meksiko Sitiju, Belfastu, Kopenhagenu, Džedi i drugim svjetskim lokacijama na kojima je održan ovaj spektakl.


Kultard je vozio bolid RB7, u kome je Nijemac Sebastijan Fetel 2011. godine osvojio titulu u šampionatu Formule 1, a koji na kraju sezone završava karijeru.

Vožnja bolida Formule 1 bila je samo dio bogatog današnjeg programa - njemačka ekipa "Red Bull Drift Brothers" priredila je drift šou, motociklistička uloga pripala je Litvancu Arunasu Gibiježi - specijalisti za "stunt ride", Ginisovom rekorderu u vožnji na zadnjem točku bez ruku, a sve je pratio muzički program za koji su bili zaduženi Dejan Petrović Bend i Tijana Bogićević.

(Tanjug)