DUNAVSKI KUP STIŽE U BIJELjINU :: Semberija INFO ::

 

DUNAVSKI KUP STIŽE U BIJELjINU


Foto
Dunavski kup je najpoznatija međunarodna biciklistička trka veterana i amatera koja se već 30 godina vozi u Srbiji. U ovogodišnjem kalendaru Dunavskog kupa bila je predviđena jedna trka u Tuzli međutim, uslijed određenih neriješenih pitanja, trka predviđena za šesti avgust je odgođena. Novonastalu situaciju su iskoristili ljudi iz bijeljinskog biciklističkog kluba „BN cycling team“ i u naš grad doveli Dunavski kup 2022.

Trka će se voziti 14. avgusta na lokalitetu Industrijske zone 2 (preko puta ATC-a). Planirano je da trka bude kružnog karaktera, dužine kruga 2.040 metara. Žene će voziti 15 krugova (30,6 kilometara) a muškarci 25 krugova (51 kilometar).



Pravo učešća na ovoj biciklističkoj trci imaće svi zainteresovani u nekoj od sljedećih kategorija: masteri/veterani, amateri, kadeti (MU17 i MU15), žene (WM + WE + WJ + WU17) sa UCI licencom za 2022. godinu i potvrdom o ljekarskom pregledu, uz plaćanje kotizacije.



Ovogodišnja biciklistička trka „Dunavski kup 2022“ održava se u periodu od marta do oktobra na više lokacija: Novi Sad, Ruma, Odžaci, Šid, Maglić, Apatin, Bijeljina, Bačinci, Beočin/Bešenovo i Horgoš.

(Semberija info)