ISTORIJSKI USPJEH KK UNSU: RADAN UROŠ VICEŠAMPION SVJETSKE KARATE 1 LIGE ZA MLADE :: Semberija INFO ::

 

ISTORIJSKI USPJEH KK UNSU: RADAN UROŠ VICEŠAMPION SVJETSKE KARATE 1 LIGE ZA MLADE


Proteklih dana u vikendu iza nas, tačnije od četvrtka do nedjelje u Umagu se održao  WKF kup za mlađe seniore kao i Svjetska Karate1 Liga za mlade. Događaj koji je okupio blizu 4000 učesnika iz čak 90 zemalja svijeta uspješno je organizovala Svjetska karate Federacija (WKF) uz tehničku podršku Hrvatskog karate Saveza (HKS).

U kategoriji kadeta do 63kg koja je brojala nestvarnih 117 takmičara član našeg kluba Uroš Radan osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju. Radan je iako prvi put zvanično u ovoj kategoriji zaista briljirao i pokazao da spada u sam vrh svjetskog karatea kada je u pitanju ovaj uzrast!



U prvom kolu bio je slobodan da bi u drugom dočekao i pobjedio vrlo nezgodnog  takmičara iz Ukrajine rezultatom 1:0. U trećem i četvrtom kolu bio je uspješniji od takmičara iz Škotske i Holandije. U četvrtfinalnom meču pobjedio je  odličnog i favorizovanog takmičara iz Italije, a nakon toga u polufinalu još jednog predstavnika iz Ukrajine.

U finalnom meču našao se nasuprot takmičaru iz Njemačke. Iako je do poslednjih 17 sekundi imao prednost, dozvolio je protivniku da preokrene na 1:2 u poslednjim sekundama meča i tako izgubi najviše mjesto na postolju.

Bez obzira na minimalan poraz u finalu, drugo mjesto u najvećoj konkurenciji ikada predstavlja veliki rezultat kako za naš klub tako i za Grad Bijeljinu, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.



Pored Radana boje našeg kluba predstavljalo je šestoro takmičara;

U WKF kupu za mlađe seniore nastupio je Saša Nedić u kategoriji (84+). On je u prvom kolu bio slobodan da bi u drugom  doživio poraz bez prilike na repasaž. Moramo istaći da je naš senior drastično oštećen u ovom meču i da bi u suprotnom sigurno bio u borbi za postolje. 

U Karate1 Svjetskoj ligi za mlade nastupile su kadetkinje Sara Kalajdžić i Anđela Knežević u kategoriji (-47kg). Kalajdžićeva je svoj nastup završila u drugom kolu, a Kneževićeva već u prvom. U juniorskoj ženskoj konkurenciji u kategoriji preko 59kg nastupila je Dajana Kalajdžić koja je plasmanom u osminu finala pokazala da ima kvalitet da se nosi sa najboljim takmičarkama svijeta. 

U muškoj konkurenciji u kategoriji -68 nastupio je Aleksandar Ivković, dok je u kategoriji preko 76kg boje kluba predstavio Aleksandar Jović. Ivković je posle pobjede nad prvakom Hrvatske u drugom kolu zaustavljen od predstavnika Makedonije, dok je Jović svoj nastup završio već u prvom kolu.

Bez obzira na sve, naši takmičari su pokazali da mogu da se nose sa svojom konkurencijom iz cijeloga svijeta. Ono što im nedostaje jeste malo više discipline u mečevima kako bi već naredni put bili još uspješniji, a Radanov rezultat je najbolji primjer za tako nešto.

Kao klub smo ponosni na učešče naših takmičara, a posebno na ostvareni rezultat u najmasovnijem ikad održanom WKF takmičenju!

Nakon učešča u Umagu za naše takmičare slijedi kraći odmor, a potom početak priprema za Državno prvenstvo od kojeg zavisi plasman na Svjetsko prvenstvo u Čileu, te Balkansko u Sloveniji.

Pres služba KK “UNSU“