MILICA MIA VUJIĆ BRONZANA NA BALKANSKOM PRVENSTVU U BEOGRADU :: Semberija INFO ::

 

MILICA MIA VUJIĆ BRONZANA NA BALKANSKOM PRVENSTVU U BEOGRADU


Foto
Od trećeg do petog juna Srbija je bila domaćin Balkanskog prvenstva u karateu za djecu do 13 godina, seniore i veterane.

Karate klub "UNSU" nastavio je kontinuitet osvajanja medalja na Balkanskim prvenstvima jer se i ovoga puta sa jedne od najvećih karate smotri za djecu u Bijeljinu vraća sa medaljom.



Milica Mia Vujić osvojila je bronzanu medalju u borbama, u kategoriji djevojčica 13 godina do 49kg. Vujićeva je u prvom kolu pobjedila predstavnicu Srbije rezultatom 5:0, u drugom predstavnicu Crne Gore rezultatom  3:0. U četvrtfinalu je na sudijsko izjašnjavanje bila bolja od predstavnice Hrvatske. U polufinalu se sastala sa svojom redovnom rivalkom, još jednom predstavnicom Hrvatske, kasnije i prvoplasiranom u ovoj kategoriji, od koje je ovaj put poražena rezultatom 0:2.  U repasažu, u meču za bronzanu medalju Milica je rezultatom 4:1 pobjedila drugu predstavnicu Crne Gore i na taj način, kao najbolja iz BiH u posljednje dvije godine  opravdala očekivanja osvojivši bronzanu medalju. Ne treba zaboraviti da je Milica Mia Vujić osvojila bronzanu medalju i na Balkanskom prvenstvu 2019. godine u Banjaluci.



Druga predstavnica KK „UNSU“, reprezentativka BiH, Milica Mijić nastupala je u katama u konkurenciji djevojčica do 13 godina. Ona je u drugom kolu rezultatom 1:4 poražena od predstavnice Srbije. Nažalost, Mijićeva nije imala priliku da se u repasažu bori za medalju. Za nju je ovo bio prvi nastup na Balkanskom prvenstvu i sigurno je da u budućnosti i od nje možemo očekivati bolje rezultate na ovom nivou.

-Za nas u klubu ova medalja je jako važna jer dolazi u trenutku kada smo u kadetsku konkurenciju ispratili jednu sjajnu generaciju dječaka i djevojčica. Kako smo već naveli, važno je da nastavljamo kontinuitet  osvajanja medalja na balkanskim prvenstvima što znači da u klubu radimo dobro i da smo na pravom putu. Pored reprezentativki koje su nas predstavljale u Beogradu, naš klub i naš grad Bijeljinu predstavljao je balkanski sudija Goran Ivković. U sklopu Balkanskog prvenstva održan je licencni seminar na kome je Ivković uspješno obnovio svoju licencu i sudio sva tri dana šampionata“, saopštili su iz Karate kluba „UNSU“.



Istom prilikom izrazili su zahvalnost selektorima reprezentacije BiH na pozivu i  povjerenju, zatim generalnom sponzoru i prijateljima kluba na ukazanoj pomoći u realizaciji odlaska na prvenstvo. A najveća zahvalnost je upućena roditeljima mladih karatista koji su uvijek, nezaobilazna i najveća podrška.

(Semberija info)