PRIJEM ZA ČLANOVE ATLETSKOG KLUBA „ATLETIK“ BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA ČLANOVE ATLETSKOG KLUBA „ATLETIK“ BIJELjINA


Foto
Gradonačelnik Bijeljine  Ljubiša Petrović, danas je u zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina upriličio prijem za mlade atletičare, trenere i predsjednika Atletskog kluba „Atletik“ Bijeljina, koji su prethodnom periodu ostvarili niz zapaženih i značajnih sportskih rezultata.

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine čestitao je mladim atletičarima na uspjesima i na tome, što sve uvijek obraduju novim rezultatima, rekordima i medaljama, a zahvalio se i rukovodstvu i trenerima AK „Atletik“ na predanom radu i impozantnim rezultatima koje postižu sa mladim atletičarima iz ovog kluba.

-Za sve naše mlade atlete u nacrtu budžeta za sljedeću godinu jasno i precizno otvorićemo budžetsku poziciju koja će imati za cilj da se izgradi atletska staza sa pripadajućim sadržajima, a i mi ćemo nacrtom budžeta predvidjeti izgradnju atletskog stadiona. To je potreba našeg grada i naših sportista. Za to ćemo tražiti i širu podršku, jer Bijeljina to odavno zaslužuje i mi ćemo se potruditi da to realizujemo i za ovaj naš prijedlog očekujemo podršku“, istakao je Petrović i dodao da se danas razgovaralo i o akciji prikupljanja novca iz Holandije od atletičara koji su sa ovih prostora, a žive u Roterdamu i imaju osjećaj društvene odgovornisti, a dodao je i da je „naša“ dijaspora sakupila određeni iznos finansijskih sredstava.



-U narednom periodu, dogovorićemo se, da se i Grad Bijeljina pridruži barem dijelom i da svojim finansijskim sredstvima pomogne i podrži, oba atltestka kluba u našem gradu, AK „Atletik“ i AK „Akademac““, kazao je Petrović.

Velibor Kovač, predsjednik AK „Atletik“ Bijeljina rekao je da je godinu za njima obilježio Trofej Bijeljine, odnosno  „Atletski miting“ koji je bio organizovan u Etno – selu „Stanišići“.

-To je za nas najznačajnije, jer to jedan istorijski događaj koji smo uspjeli organizovati jednim dijelom uz pomoć Gradske uprave Grada Bijeljina, Skupštine Grada Bijeljina, ličnim sredstvima i sredstvima dobrih ljudi. Najbitniji rezultatu što se tiče takmičenja su, obaranje dva puta državnog rekorda BiH Eme Kovač na 600 metara u Zagrebu na Svjetskom mitingu, zatim zlatna medalja Pavla Ilića, na državnom takmičenju u Čitluku u disciplini 200 metara, te dvije zlatne medalje Pavla Kovača na zadnjem takmičenju u bacanju kugle i vorteksa, a prije toga toga je osvojio zlato u bacanju vorteksa na Mlađem pionirskom prvenstvu BiH“, istakao je Kovač i naglasio je da u klubu imaju veliki broj perspektivne djece i da su upravo djeca to što je obilježilo ovu godinu.

(Semberija info)