KARATE KLUB „ŠAMPIONI“ BIJELjINA: Srebrni na Kipru :: Semberija INFO ::

 

KARATE KLUB „ŠAMPIONI“ BIJELjINA: Srebrni na Kipru


Posljednji dan aprila i prvi dan maja 2022. godine oči svih ljubitelja karatea usmjerene su ka Kiparskom gradu Limasol gdje se pod kišobranom Svjetske karate federacije održava Svjetska karate liga za mlade (Karate 1 Youth League) za kadete i juniore. Ovogodišnji turnir na Kipru okupio je 1.539 takmičara iz 51 države svijeta.



Uprkos brojnim finansijskim izazovima sa kojima se susreću bijeljinski sportski klubovi, prvi čovjek Karate kluba „Šampioni“, Milorad Marković pronašao je način i obezbijedio put na Kipar za četvoricu karatista u kojima, kako sam kaže, vidi duh, snagu i vještinu šampiona karatea. To su Aleksandar Novicki, Nikola Zelenović Blagojević, Miloš Simić i Lazar Maković.



Tokom takmičenja, najdalje je otišao Lazar Marković. U kategoriji juniora do 68kg desilo se bh. finale gdje se, pored Lazara plasirao i Sanjin Hukara iz vogošćanskog  KK „Sambon“. Bila je ovo repriza finala državnog prvenstva BiH koje se 19. marta ove godine održalo u Modriči.



Tada je titulu prvaka BiH osvojio Lazar Marković. Malo je nedostajalo da, i na kiparskom finalu ponovi isti rezultat, ali je Hukara bio spretniji i zlato nosi u Vogošću.

Takmičenje na Kipru se završav danas, a bijeljinski „Šampioni“ se sutra vraćaju u Bijeljinu.