ZAPAŽENI NASTUPI KARATISTA KK “ŠAMPIONI“ :: Semberija INFO ::

 

ZAPAŽENI NASTUPI KARATISTA KK “ŠAMPIONI“


Karate klub „Šampioni“ iz Bijeljine imao je tokom proteklog vikenda veoma zapažen nastup na dva velika turnira. U nedjelju, 10. aprila 16 takmičara ovog kluba je nastupilo u Zenici, na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine za djecu do 14 godina. Nastupilo je 111 karate klubova i 910 mladih karatista u više takmičarskih kategorija.



Ekipu Šampiona su činili: Marija Arsić, Emilija Bogdanović, Iva Dokić, Dario Doknić, Tijana Doknić, Danijel Dolas, Nikolina Gavrić, Helena Ivković, Savo Manojlović, Milica Marić, Dimitrije Marković, Jakov Perić, Borislav Simikić, Božidar Simikić, Vanja Stojanović i Zoran Stojanović, svi u borbama u pojedinačnoj konkurenciji. Najzapaženiji rezultat je ostvarila Vanja Stojanović koja je osvojila drugo mjesto, srebrenu medalju i mjesto u karate reprezentaciji BiH. Iz KK „Šampioni“ najavljuju da se, kada je u pitanju rad sa mladim karatistima, vraćaju na staze stare slave i da je Vanjina titula vicešampiona BiH samo početak.



Istovremeno sa Prvenstvom BiH za djecu do 14 godina u Čačku se održavao 51. Međunarodni karate turnir Trofej Srbije “Zlatni pojas” i to 09.04.2022. godine za seniore a 10.04.2022. godine za kadete, juniore i mlađe seniore. Karate klub „Šampioni“ predstavili su Marković Lazar koji je u kategoriji juniora do 68kg osvojio srebrenu medalju dok je Aleksandar Novicki osvojio zlato u kategoriji juniora preko 76kg . Na ovom turniru, u jakoj međunarodnoj konkurenciji obojica karatista su napravili korak više i po prvi put u dosadašnjoj karijeri nastupili u kategoriji mlađih seniora gdje su i Novicki i Marković osvojili visoka treća mjesta i bronzana odličja.