KK „UNSU“: ISTORIJSKI NASTUP NA PRVENSTVU BiH :: Semberija INFO ::

 

KK „UNSU“: ISTORIJSKI NASTUP NA PRVENSTVU BiH


U nedjelju, desetog aprila, u Zenici je održano Državno prvenstvo BiH u karateu za djecu do 14 godina. Nastupilo je 113 karate klubova i 913 mladih karatista u 1024 takmičarske kategorije.

Karate klub „UNSU“ iz Bijeljine je put Zenice poveo veliku ekipu sastavljenu od 18 takmičara. Ekipu su činili: Gavrilović Marija (borbe), Ivković Jana (borbe), Jakovljević Andrej (borbe), Jošić Uroš (kate – pojedinačno, kate – ekipno), Knežević Ivan (borbe), Lejić Petar (borbe), Mijić Marija (kate, borbe), Mijić Milica (kate, borbe), Nedić Slavoljub (borbe), Pantelić Matej (kate), Pantelić Teodora (kate), Trifković Marija (borbe), Tripunović Vukašin (borbe), Veselinović Vedran (borbe), Vučetić Ognjen (kate - ekipno), Vujić Mia Milica (borbe), Vukadinović Stefan (borbe) i Vuković Strahinja (kate –pojedniačno, kate – ekipno).



Nakon završenih takmičenja Bijeljina je dobila tri prvaka Bosne i Hercegovine. Vujić Mia Milica je u konkurenciji 16 prijavljenih takmičarki osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju u kategoriji djevojčice, 2009. godište, do 49kg. Drugu zlatnu medalju je osvojila Marija Gavrilović u kategoriji djevojčice, 2008. godište, do 49kg a treće zlato za KK „UNSU“ je osvojio Vukašin Tripunović u kategoriji dječaci, 2008. godište, do 40 kg.



Pored tri zlatne, karatisti KK „UNSU“ osvojili su i tri bronzane medalje. Knežević Ivan je osvojio bronzanu medalju u kategoriji dječaci, 2008. godište, borbe, do 40 kg a Mijić Milica u katama za djevojčice do 13 godina. Treća bronzana medalja je osvojena u ekipnom nastupu u kategoriji dječaka, uzrasta osam do devet godina. Bronzanu ekipu su činili, Jošić Uroš, Vučetić Ognjen i Vuković Strahinja.

U ukupnom plasmanu na Prvenstvu BiH za djecu do 14 godina, KK „UNSU“ je najbolje rangirani klub iz Republike Srpske što je bilo izuzetno teško postići u veoma velikoj i jakoj konkurenciji mladih karatista iz svih dijelova BiH. Sve ovo govori o atmosferi koja vlada u klubu i posvećenosti radu sa mladim sportistima koji ne prestaju osvajati medalje iz svih krajeva, za sada, BiH i okruženja.

KK UNSU