U BICIKLISTIČKOJ TRCI “BEOGRAD-BANjALUKA” 176 UČESNIKA :: Semberija INFO ::

 

U BICIKLISTIČKOJ TRCI “BEOGRAD-BANjALUKA” 176 UČESNIKA


Foto
Biciklistička trka „Beograd-Banjaluka“, najveći je međunarodni sportski događaj u Republici Srpskoj i ove godine startuje 13. i završava 17. Aprila. Voziće je maksimalan broj učesnika, 176 iz 30 zemalja, a Bijeljina je jedini grad u kojem se dešava i start i cilj etape. Vladimir Kuvalja, direktor trke, rekao je da je start u Beogradu, gdje se vozi kompletna jedna etapa, timski hronometar. 

-Vozimo i onu etapu koja obilježava ovu trku i čini je zanimljivom i posebnom jer se vozi u dvije zemlje, gdje takmičari prelaze Pavlovića most, od Obrenovca do Bijeljine. Etapu u Bijeljini završavamo krugovima i molim građane za strpljenje od 14 do 14.30 časova”, rekao je Kuvalja I dodao da se dalje vozi prema Vlasenici, preko Šekovića. 

-U Vlasenici opet završavamo krugovima, potom se karavan seli u Doboj, dalje prema Prijedoru i to je najduža etapa od 165 kilometara. Vozi se auto-putem “9. Januar”, koji je simbol Republike Srpske i spajanja i jedinstva. Etapu završavamo u Prijedoru”,rekao je Kuvalja I dodao da se posljednja, peta etapa, vozi od Dervente, preko Srpca, Gradiške i Laktaša i završava u Banjaluci. 



-Od Beograda do Banjaluke, otprilike u pet dana, biće pređeno oko 700 kilometara”, pojasnio  je Kuvalja i zahvalio vladama Republike Srpske i Srbije, kao i ministarstvima sporta, koji su i ove godine podržali ovaj sportski događaj. 

Sportski direktor trke Dušan Gojić rekao je da je prijavljen veliki broj učesnika za trku.
-Imali smo veliki broj prijavljenih za trku, ali smo morali da napravimo presjek ekipa koje mogu da učestvuju. Morali smo da ne dozvolimo učešće za više od 10 ekipa, jer to su pravila koja je uvela Međunarodna biciklistička federacija i tiču se broja učesnika - nije dozvoljeno da ih po trci bude više od 176”, pojasnio je Gojić i dodao da ekipe dolaze iz SAD, Kanade, Italije, Njemačke, Belgije i reprezentacija iz okruženja. Gradonačelnik Ljubiša Petrović rekao je da će tokom trke, koja okuplja takmičare iz 30 zemalja, biti ostvareno više od 400 noćenja u gradu. 

-Ovakvi događaji visoko mapiraju Bijeljinu u svijetu biciklizma i trudićemo se da budemo dobri domaćini. Pozivamo mališane da učestvuju u dječijoj trci jer ćemo tako motivisati mlade da se bave sportom”, rekao je Petrović.

(Semberija info)