DVA DANA – DVA ZNAČAJNA TURNIRA :: Semberija INFO ::

 

DVA DANA – DVA ZNAČAJNA TURNIRA


Prethodni vikend je bio pun izazova za mlade takmičare Tekvondo kluba „Jopa“. Bijeljinski tekvondoisti su zabilježili nastup na dva veoma jaka turnira.
 
Najprije su, u subotu 12. marta nastupili u Zenici na Državnom prvenstvu BiH za mlađe kadete, kadete, juniore i seniore. Na prvenstvu su učestvovali takmičari i takmičarke iz 47 klubova. Pristiglo je 599 prijava za učešće u svim kategorijama. Mladi takmičari Jope nisu bili na visokom nivou na koji su nas navikli. Ovoga puta izostale su zlatne medalje a tekvondo ekspedicija se u Bijeljinu vratila sa 2 srebrene i 3 bronzane medalje.

U nedalju, 13. marta takmičari Jope nastupili su na veoma jakom 9. Međunarodnom turniru „Šabac OPEN“ koji je okupio 900 takmičara iz 14 zemalja.

-Naši mali takmičari su imali izuzetno dobar rezultat sa ovom međunarodnom turniru. Dali su sve od sebe gdje smo na kraju osvojili šest medalja od toga tri zlatne, jednu srebrenu i dvije bronzane medalje. Bravo za moje male fajtere. Nema predaje, idemo još jače i bolje u nove pobjede“, poručuju iz Tekvondo kluba „Jopa“.