KK UNSU: DESET ZLATNIH, TRI SREBRNE I DVIJE BRONZANE NA REGIONALNOM PRVENSTVU ZA DJECU :: Semberija INFO ::

 

KK UNSU: DESET ZLATNIH, TRI SREBRNE I DVIJE BRONZANE NA REGIONALNOM PRVENSTVU ZA DJECU


Foto
U nedjelju, u Modriči u organizaciji Regionalnog karate saveza Birač, Majevica, Semberija i Posavina (BMSiP) i tehničkoj organizaciji kk "Šampion" iz Modriče održano je Regionalno pojedinačno i ekipno karate prvenstvo za djecu do 13 godina.
 
U konkurenciji 210 takmičara iz 17 klubova, u muškoj i ženskoj konkurenciji naš klub je nastupio u 17 takmičarskih kategorija i ostvario odlične rezultate. Ukupno u obe discipline osvojeno je 15 medalja; 10 zlatnih, 3 srebrne i 2  bronzane. U ekipnoj konkurenciji u katama i borbama naša dva tima su bila ubjedljiva. Muški kata tim 8/9 godina u sastavu; Strahinja Vuković, Uroš Jošić i Uroš Jakovljević osvojili su zlatnu medalju. Djevojčice u sastavu; Jana Ivković i Marija Mijić u konkurenciji djevojčica 10/11 godina u borbama osvojile su takođe zlatnu medalju.


 
 Zlatne medalje:

-Vuković Strahinja, kate dječaci 8 godina
-Vasiljević Matija, kate dječaci 11 godina
-Vasiljević Nikola, kate dječaci 12 godina
-Mijić Marija, borbe djevojčice 11 godina (-40)
-Ivković Jana, borbe djevojčice 10 godina (-30)
-Nedić Slavoljub, borbe dječaci 10 godina (-30)
-Mijić Milica, kate djevojčice 13 godina
-Mijić Milica, borbe djevojčice 13 godina (-54)
-Ekipa (Ivković Jana, Mijić Marija) borbe ekipno djevojčice 10/11 godina
-Ekipa (Vuković Strahinja, Jošić Uroš i Jakovljević Uroš) kate ekipno dječaci 8/9 godina
 
 Srebrne medalje:

-Nedić Slavoljub, dječaci kate 10 godina
-Jošić Uroš, kate dječaci 9 godina
-Vasiljević Nikola, borbe dječaci 12 godine (-37)
 
 Bronzane medalje:

-Pantelić Teodora, kate djevojčice 8 godina
-Jakovljević Uroš, kate dječaci 8 godina
 


Ponosni smo na naše najmlađe takmičare i takmičarke jer su u sedamnaest kategorija izborili čak trinaest finala iz kojih su u deset izašli kao pobjednici.

U ukupnom plasmanu klubova naš klub zauzeo je četvrto mjesto čime smo iskreno zadovoljni, imajući u vidu da nismo nastupali u kompletnom sastavu i da pojedini naši najkvalitetniji takmičari nisu nastupali iz zdravstvenih razloga.

Zadovoljni smo i zbog činjenice da smo u kadetsku konkurenciju ispratili generaciju djece 2008 godište koja je predhodne četiri godine možemo reći dominirala u pionirskom uzrastu. Uveli smo na vrijeme najmlađu djecu u takmičarski pogon i rezultati našeg sistematskog rada su vidljivi i tek će biti.

Sve ove kategorije  sredinom marta mjeseca očekuje pojedinačno i ekipno Prvenstvo Republike Srpske kao i Državno prvenstvo u aprilu mjesecu.