ZABLISTALE KADETKINjE KK „UNSU“ :: Semberija INFO ::

 

ZABLISTALE KADETKINjE KK „UNSU“


Foto
U nedjelju, 20. februara 2022. godine, u Višegradu je održano Prvenstvo Republike Srpske za kadete, juniore i U21. Nastupilo je 313 takmičara iz 42 kluba.

Karate klub „UNSU“ iz Bijeljine je imao šestoro predstavnika: Tripunović Vukašin (kadeti -52kg), Gavrilović Marija (kadetkinje -47kg), Trifković Marija (kadetkinje -54), Đurić Anja (kadetkinje +54), Golijan Neven (juniori +76) i Đurić Obrad (U21 seniori -60).

-U ekipnom dijelu klub će predstavljati mlada ekipa kadetkinja u sastavu: Đurić, Trifković i Gavrilović.

Kažemo mlada, jer nakon uspješnih godina iza nas u pionirskoj konkurenciji naše djevojčice od ovog prvenstva zvanično postaju kadetkinje i za njih će ovo biti prvi zvaničan nastup u toj konkurenciji. Podsjećamo, da su one aktuelne pojedinačne i ekipne prvakinje Srpske u pionirskoj konkurenciji. Prvi zvaničan nastup u kadetskoj konkurenciji imat će i Tripunović aktuelni pionirski viceprvak Srpske i sedmoplasirani sa Svjetske lige nedavno u Veneciji“, saopštili su pred početak prvenstva iz KK „UNSU“.
 
Po završenom Prvenstvu Republike Srpske karatisti KK „UNSU“ u Bijeljinu su donijeli tri medalje. U pojedinačnoj konkurenciji, Marija Gavrilović je osvojila bronzanu medalju dok je Obrad Đurić izborio srebreno odličje i postao viceprvak Republike u kategoriji mlađih seniora.
U ekipnoj konkurenciji, kadetkinje KK „UNSU“ (Marija Trifković, Anja Đurić i Marija Gavrilović) osvojile su zlatnu medalju.
 
Bijeljinu je predstavljao i Karate klub „Šampioni“ koji su na Prvenstvu nastupili sa pet takmičara. Šampioni su se u Bijeljinu vratili sa četiri medalje: Aleksandar Novicki (juniori +76kg) i Lazar Marković (juniori +68kg) osvojili su zlatne medalje, dok su srebrene medalje izborili Helena Ivković (kadeti) i Nikola Zelenović Blagojević (juniori +68kg).



-Imamo kapaciteta da se u ovoj godini sa ovim timom plasiramo na Evropsko i Svjetsko prvenstvo. Svako od njih može biti prvi u Bosni. Imamo svjetski tim“, rekao je za „Semberija INFO“ Milorad Marković, trener KK „Šampioni“.
 
U generalnom plasmanu šestu godinu za redom prvo mjesto je zauzeo KK “Energija” iz Banjaluke, drugo mjesto pripalo je KK “Niten” iz Gradiške a treće KK “Sinđelić” iz Banjaluke.

Organizator prvenstva je Karate savez Republike Srpske, a tehnički organizator Karate klub „Drina“ iz Višegrada.

(Semberija info)