Šahovskom klubu „Dvorovi“ pripale dvije medalje na 20. Kadetskom i omladinskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u šahu :: Semberija INFO ::

 

Šahovskom klubu „Dvorovi“ pripale dvije medalje na 20. Kadetskom i omladinskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u šahu


Članovi Šahovskog kluba „Dvorovi“ i škole šaha „Velika rokada“ iz Dvorova osvojili su jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju na 20. Kadetskom i omladinskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u šahu, održanom od 9. do 12. maja 2019. godine u hotelu Sv. Stefan u Dvorovima.

Na ovom takmičenju učestvovalo je ukupno 117 dječaka i djevojčica, iz različitih regija Bosne i Hercegovine, raspoređenih u šest kategorija, starosnih grupa. Tehnički organizator turnija bio je Šahovski klub „Svetozar Gligorić“ iz Bijeljine.

Za Šahovski klub „Dvorovi“ nastupilo je ukupno devet takmičara i to:
Jelena Tomić, Slađana Lukić, Marija Ivanović, Aleksandra Narančić, Marija Ostojić, Milan Ivanović, Filip Majkić, Aleksandar Gojković i Predrag Savić.

Na 20. Kadetskom i omladinskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u šahu, članovi Šahovskog kluba dvorovi osvojili su ukupno dvije medalje: jednu zlatnu i jednu srebrnu. U konkurenciji kadetkinja do 8. godina Marija Ivanović osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju. U konkurenciji kadetkinja do 18. godina Jelena Tomić osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju.

Marija Ivanović i Jelena Tomić stekle su pravo nastupa na Kadetskim i omladinskim prvenstvima Evrope i Svijeta i šahu, koje će se irati ove godine u Slovačkoj i Indiji.

Šampionima su uručeni pehari, medalje, diplome i šahovske knjige, dok su vicešampioni i trećeplasirani dobili medalje i diplome. Nagrade je uručio načelnik za društvene djelatnosti Samer El Ček. Za odličan uspjeh zaslužni su sami igrači Šahovskog kluba, kao i uprava kluba na čelu sa predsjednikom prof. Radomirom Nikolićem, kao i šefom stručnof štaba protom Milanom Ivanovićem.
                                         
 Sekretar ŠK „Dvorovi“ Jovan Ivanović