ŠAHOVSKI KLUB „DVOROVI“: ZLATO I SREBRO


Članovi Šahovskog kluba „Dvorovi“ i škole šaha „Velika rokada“ iz Dvorova osvojili su jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju na 20. Kadetskom i omladinskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u šahu održanom u Dvorovima. Na ovom takmičenju učestvovalo je ukupno 117 dječaka i djevojčica iz različitih regija Bosne i Hercegovine, raspoređenih u šest kategorija, starosnih grupa. Tehnički organizator turnija bio je Šahovski klub „Svetozar Gligorić“ iz Bijeljine.
 
Za Šahovski klub „Dvorovi“ nastupilo je ukupno devet takmičara i to:
Jelena Tomić, Slađana Lukić, Marija Ivanović, Aleksandra Narančić, Marija Ostojić, Milan Ivanović, Filip Majkić, Aleksandar Gojković i Predrag Savić.
 
Na 20. Kadetskom i omladinskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u šahu, članovi Šahovskog kluba ,,Dvorovi'' osvojili su dvije medalje - jednu zlatnu i jednu srebrnu. U konkurenciji kadetkinja do 8 godina Marija Ivanović osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju. U konkurenciji kadetkinja do 18 godina Jelena Tomić osvojila je drugo mjesto i srebrnu medanju. Marija Ivanović i Jelena Tomić stekle su pravo nastupa na Kadetskim i omladinskim prvenstvima Evrope i svijeta i šahu, koje će ove godine biti u Slovačkoj i Indiji.
 
Šampionima su uručeni pehari, medalje, diplome i šahovske knjige, dok su vicešampioni i trećeplasirani dobili medalje i diplome. Nagrade je uručio načelnik za Odjeljenja za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi Bijeljina Samer El Ček.
 
-Za odličan uspjeh naših takmičara zaslužni su sami igrači Šahovskog kluba, kao i Uprava kluba na čelu sa predsjednikom profesorom Radomirom Nilolićem, kao i šefom stručnof štaba protom Milanom Ivanovićem'', naglasio je sekretar ŠK „Dvorovi“ Jovan Ivanović.