ZAPAŽEN NASTUP STRIJELACA SK „TRB“ NA KUPU BiH :: Semberija INFO ::

 

ZAPAŽEN NASTUP STRIJELACA SK „TRB“ NA KUPU BiH


U Sarajevu je proteklog vikenda, u organizaciji Streljačko-streličarskog kluba „Željezničar“ održan Kup Bosne i Hercegovine u streljaštvu za 2021. godinu za seniorske kategorije.

Nastupilo je više od 80 strijelaca iz dvanaest klubova iz Bosne i Hercegovine, a postavljena su i dva nova državna rekorda.

U disciplini zračni pištolj, u pojedinačnoj konkurenciji Nikola Jovičić (SK „Geofon“ Teslić) je imao odličnih 580 krugova, iza drugoplasiranog Siniše Petkovića (SK „TRB“ Bijeljina) koji je pogodio 561. Treće mjesto je osvojio Belmin Mešanović (SK „Visoko“) sa pogođenih 558 krugova.

U disciplini zračni pištolj za žene prvo mjesto pripalo je Aidi Hunček Piti (SK „Visoko“) koja je imala 538 krugova, drugo Amini Osmanović (SK „Visoko“) sa pogođena 533 kruga, a treće Sofiji Rakić (SK „TRB“ Bijeljina) sa 531 pogođenim krugom.

Takmičari Segmedina Bjelošević (SK „Sarajevo“), Nedžad Džanković (SK „Sarajevo“)i Nikola Jovičić (SK “Geofon“) su ove godine pokazali kvalitet u svojim disciplinama uz osvojene sve tri titule - državnog prvaka, pobjednika Premijer lige BiH, pobjednika Kupa BiH, te su ujedno i državni rekorderi.