LUKA VUKOVIĆ NA SVJETSKOM PRVENSTVU U KARATEU :: Semberija INFO ::

 

LUKA VUKOVIĆ NA SVJETSKOM PRVENSTVU U KARATEU


U periodu od 16. do 21. novembra ove godine u Dubaiju će se održati Svjetsko seniorsko prvenstvo u karateu. Jedan Bijeljinac će imati čast da učestvuje na prestižnoj svjetskoj smotri karatista. Radi se o Luki Vukoviću koji će u sastavu reprezentacije Srbije nastupiti u pojedinacnoj konkurenciji u kategoriji +84 kg! Lukin uspjeh je tim veći ako se zna da prema propozicijama prvenstva u svakoj kategoriji samo jedan kandidat može predstavljati svoju zemlju!



Treba napomenuti da je Luka u periodu 15-17. oktobar 2021. godine učestvovao na Prvenstvu Balkana za djecu, veterane i seniore u Poreču. Svojim zalaganjem i besprijekornim nastupom Luka Vuković je dao puni doprinos reprezentaciji Srbije da osvoji zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji.

Luka je turnir završio bez izgubljenog meča i izgubljenog poena protiv veoma kvalitetnih protivnika.
U generalnom plasmanu najuspešnija je bila reprezentacija Srbije sa osvojenom 21 zlatnom, 17 srebrenih i 29 bronzanih medalja. Na drugom mjestu je reprezentacija Bosne i Hercegovine sa 17 zlatnih medalja, 20 srebrenih i 43 bronzane, dok je na trećem mjestu reprezentacija Crne Gore sa osvojenih 13 zlatnih, 15 srebrenih i 18 bronzanih medalja.

Semberija info - I. Gutić