BIJELjINSKI KK “UNSU“ MEĐU NAJUSPJEŠNIJIM KLUBOVIMA SRPSKE NA PRVENSTVU U BRČKOM :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINSKI KK “UNSU“ MEĐU NAJUSPJEŠNIJIM KLUBOVIMA SRPSKE NA PRVENSTVU U BRČKOM


Proteklog vikenda u Brčkom održano je Prvenstvo Republike Srpske za kadete, juniore i mlađe seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Prvenstvo je bilo obavezujuće za sve klubove koji će nastupiti na predstojećem državnom prvenstvu pa je odziv klubova i broj učesnika bio vrlo masovan.

U konkurenciji 42 kluba sa oko 308 takmičara i takmičarki iz cijele Republike Srpske boje kk. “UNSU “ predstavljalo je sedam takmičara u borbama pojedinačno i ekipno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U ekipnoj konkurenciji u dva finala, mlađi seniori u sastavu: Nedić Saša, Đurić Obrad i Ivković Aleksandar postali se ekipni viceprvaci Republike Srpske, dok su nas juniorke Tripunović Jelena i Knežević Anđela obradovale ekipnom titulom najboljih u Republici Srpskoj.

U pojedinačnoj konkurenciji imali smo čak pet finala u kojima je titulu juniorske (-53) prvakinje Republike Srpske ponijela Anđela Knežević. Kneževićevoj je posle uspješne pionirske i kadetske konkurencije ovo bio prvi zvanični nastup u juniorskoj pa je rezultat ostvaren u Brčkom tim još značajniji.

Titulu viceprvakinje Srpske ponijela je Jelena Triipunović u kategoriji (-59) i tako potvrdila prošlogodišnji rezultat.

U muškoj juniorskoj konkurenciji Radan Uroš je u kategoriji (-68) bio srebrni. Uroš je dominantno stigao do finala u kojem je možemo reći svojom nepažnjom izgubio borbu za zlato. Bez obzira na finalni poraz od njega najviše očekujemo na predstojećem državnom prvenstvu.

U pojedinačnoj konkurenciji mlađih seniora u kategoriji (-75) Aleksandar Ivković osvojio je drugo mjesto. Takođe , drugo mjesto zauzeo je Saša Nedić u kategoriji (84 +), dok je Obrad Đurić u kategoriji (-67) bio bronzani.

Posle nedavne titule seniorskog prvaka RS, Ivković je ponovo bio odličan i s pravom možemo reći da je naš klub dobio još jednog vrsnog seniora. Nedić Saša je prikazao zašto je jedan od najbolljih seniora u RS i BiH jer je imao odličan nastup posle jdnogodišnje pauze u radu zbog školovanja bez ikakvih priprema. Raduje nas njegov povratak, a posebno njegov novi pristup koji će ga zasigurno vrlo brzo vratiti tamo gdje je stao prije godinu dana.
 
 
Zadovoljni smo nastupom i  Đurića uz činjenicu da je dao veliki doprinos ekipnom nastupu.
U kadetskoj konkurenciji Anja Đurić je osvojila bronzanu medalju. Iako joj je ovo bio prvi kadetski nastup osim rezultata raduje nas način kako je stigla do medalje.
 
Kada saberemo sve, devet medalja sa samo sedam učesnika, čak sedam finala su najbolji dosadašnji klubski rezultat na prvenstvima Srpske za ove kategorije, uz činjenicu da smo ovaj put u Generalnom plasmnu klubova po uspješnosti uz kk. “Energiju “ iz Banja Luke na prvom i kk “Niten“ iz Gradiške na deugom treći najuspješniji klub Prvenstva.
 
Početkom narednog mjeseca očekuje nas državno prvenstvo za ove kategorije na kojem će se vaditi vize za evropski šampionat u Finskoj u avgustu mjesecu.

Pres služba kk. “UNSU“