Novi uspjesi Šahovskog kluba Sveti Georgije iz Bijeljine :: Semberija INFO ::

 

Novi uspjesi Šahovskog kluba Sveti Georgije iz Bijeljine


Šahovski klub „Sveti Georgije“ iz Bijeljine proglašen je za NAUSPJEŠNIJI ŠAHOVSKI KLUB  na nedavno završenom 28. Kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske u šahu koje je održano u periodu od 23. do 25. aprila 2021. godine u Palama, Grad Istočno Sarajevo, i na kome je učešće uzelo 137 mladih šahista iz cijele Republike Srpske.

Šahovski klub „Sveti Georgije“ je predstavljalo na prvenstvu devet mladih šahista, što predstavlja 6,56% od ukupnog broja mladih šahista, koji su osvojili ukupno pet medalja (tri zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju), što opet predstavlja 11,90% od ukupnog broja medalja.

Medalje su osvojili: Pavle Sekulić u kategoriji dječaka do 8 godina (zlatna medalja). Mirko Šajin u kategoriji dječaka do 14 godina (zlatna medalja), Marko Nikolić u kategoriji omladinaca do 16 godina (bronzana medalja), Teona Dukić u kategoriji djevojčica do 12 godina (srebrna medalja) i Tijana Stanišić u kategoriji omladinki do 16 godina (zlatna medalja). Od ostalih takmičara Vuk Solaković je u posljednjem kolu izgubio partiju za drugo mjesto i zauzeo na kraju peto mjesto u kategoriji dječaka do 12 godina, a odmah iza njega u istoj kategoriji šesto mjesto je zauzeo Darko Jovanović. Marko Zekanović je u kategoriji kadeta do 14 godina zauzeo peto mjesto, a Pavle Dukić je u kategoriji kadeta do 10 godina zauzeo 19. mjesto.
 
Prema osvojenim medaljama Šahovski klub „Sveti Georgije“ proglašen je za najuspješniji šahovski klub na 28. kadetskom i omladinskom prvenstvu RS u šahu, ovaj put u pojedinačnog konkurenciji, što predstavlja novu potvrdu kvalitetnog i predanog rada škole šaha ovog kluba, nakon prošlogodišnjeg prvog mjesta u kadetskoj konkurenciji u ekipnoj konkurenciji na Kupu RS u šahu.

Iz kluba poručuju: "Vjerujemo da će gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem u narednom periodu adekvatnije vrednovati naš rad sa mladim šahistima, te nam obezbijediti značajniju podršku gradske uprave kako bismo nastavili sa našim šahovskim uspjesima i dodatno unaprijedili rad naše škole šaha i Kluba jer zajedno možemo učiniti dosta više na popularizaciji šaha među djecom i mladima". 

Robert Tonković, sekretar kluba