STRELjAČKI KLUB TRB - ODLIČAN NASTUP U PREMIJER LIGI BIH :: Semberija INFO ::

 

STRELjAČKI KLUB TRB - ODLIČAN NASTUP U PREMIJER LIGI BIH


U Sarajevu je 28. februara 2021. godine, u streljani ZETRA održano 1. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za seniorske i juniorske kategorije u gađanju zračnim oružjem.

U 1. kolu Premijer lige učestvovalo je 16 klubova sa 117 strijelaca i preko 200 nastupa što je do sada rekordan broj. Posebno raduje nastup puno mladih strijelaca koji su postigli zapažene rezultate, te uključivanje novih klubova u sistem takmičenja. U odličnim uslovima koje pruža streljana ZETRA postavljen je jedan državni i nekoliko ličnih rekorda. Ovo kolo Lige je ujedno i prvo izborno takmičenje za Streljačku reprezentaciju BiH koju očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Osijeku u maju mjesecu ove godine.Organizator takmičenja je bio Streljački klub „Sarajevo“.

​Ubjedljivi su bili takmičari Streljačkog kluba „Sarajevo“ koji su osvojili devet titula u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Grad Bijeljinu su predstavljali strijelci Streljačkog kluba „TRB“, Predrag Rakić i Siniša Petković u seniorskoj i Sofija Rakić u juniorskoj kategoriji.

U kategoriji gađanje zračnim pištoljempojedinačno, prvo mjesto je osvojio Predrag Rakić iz SK „TRB“ Bijeljina sa pogođenih 562 kruga. Drugi je bio Jovičić Nikola iz SK „Geofon“ koji je imao 561 krug, a treće mjesto je osvojio Siniša Petkovićiz SK „TRB“ sa 557 krugova.

U gađanju zračnim pištoljem ekipno najmanje oscilacija su imali takmičari SK „Sarajevo“ pa su sa pogođenih 1646 krugova osvojili prvo mjesto ispred takmičara SK „Geofon“ koji su imali 1633 kruga, te takmičara SK „Leotar“ iz Trebinja koji su imali 1612 krugova.