Budućnost slavila u gradskom derbiju


Košarkaši Budućnosti pobjedili su ekipu Radnika u gradskom derbiju pred skoro prepunom salom OŠ „Vuk Karadžić“. U veoma borbenoj i interesantnoj utakmici, ne toliko kvalitetnoj u košarkaškom smislu, mlađi bijeljinski prvoligaš, slavio je sa 70:66.

Od samog početka Budućnost, predvođena nešto iskusnijim Kecmanom, Erkićem i Vasilićem, bila je znatno bolja, iz minuta u minutu stvarali su rezultatsku prednost, a ekipa Radnika nije se snašla u takvom ritmu tako da se na poluvrijeme meča otišlo sa prednosti Budućnosti od 45:27. 

U nastavku nešto iskusnija ekipa Radnika uspjela je posložiti svoje redove i predvođena sigurno najboljim igračem lige, Dejanom Kokorušem, lagano spuštala prednost domaćeg sastava.

U poslednjih deset minuta sve je u svoje ruke preuzeo kapiten Radnika, koji je sa nekoliko trojki i prodora, uspio smanjiti na minus tri, no više se nije moglo. Nije imao Kokoruš dovoljno kvalitetnih saigrača koji bi mu pomogli u pokušaju da se napravi potpuni preokret. Na kraju su se radovali igrači Budućnosti koji su, kada se sabere cijeli tok meča, sasvim zasluženo trijumfovali.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je talentovani Nikola Radovanović sa 18 poena, a dobre saradnike imao je u Kecmanu sa 14 i Erkiću sa 13.

Kod Radnika najbolji strijelac je bio Dejan Kokoruš, koji je postigao 22 poena, a pored njega jedini dvocifren bio je Danilo Tomić sa 12 koševa.

Treba takođe istaći da je dvorana „Vuk Karadžić“ posle dužeg vremena bila solidno popunjena na jednom košarkaškm meču.

Izvor: Info Bijeljina