Denver na pobjedu od titule šampiona, drugi brejk u Majamiju :: Semberija INFO ::

 

Denver na pobjedu od titule šampiona, drugi brejk u Majamiju


Foto: Tanjug
Košarkaši Denvera savladali su Majami Hit 108:95 u četvrtom meču finala NBA lige, te sada vode 3:1. Serija se seli u Kolorado gdje će Nagetsi pred domaćim navijačima u noći između ponedjeljka i utorka imati prvu od tri "meč lopte" za NBA prsten.

Gordon i Braun donijeli pobjedu Denveru vrijednu tri "meč lopte"

Ključnu ulogu na meču imali su Eron Gordon skoro savršenom ofanzivnom efikasnošću i Brus Braun koji je u posljednjoj četvrtini držao odbranu Denvera.

Nikola Jokić i Džamal Mari meč su završili sa dabl-dabl učincima.

Prvo poluvrijeme - čvrsto otvaranje i igra u naletima

Ekipe su "tvrdo" otpočele meč. Poslije šest minuta igre ekipe su ukupno postigle tek 14 poena. Veliki broj promašaja na obje strane i prekidi igre nisu obećavali dobru košarku u četvrtom meču finala.

U sporom ritmu nastavljeno je sve do desetog minuta igre, kada su košarkaši Majamija nošeni atmosferom na tribinama napravili seriju 10:2.

Najiskusniji košarkaš Hita Džimi Batler postigao je skoro sve poene u ovoj maloj seriji domaćih košarkaša koju je krunisao trojkom iz ugla uz zvuk sirene.
 
Početak druge četvrtine doneo je u potpunosti suprotnu igru u odnosu na otvaranje meča.

Eron Gordon, krilni centar Denvera dobrim pozicioniranjem, a prije svega utrčavanjima stvorio je nekoliko zicer pozicija koje je završavao lakim poenima. Gordon je nakon samo šest minuta igre imao 12 postignutih poena, a do kraja četvrtine je uprkos tome što nije dobar šuter sa linije 7,25 imao i dvije postignute trojke iz isto toliko pokušaja.

Trojkaški je bio raspoložen i Nikola Jokić koji je ubacio dve trojke iz četri pokušaja, od kojih je jedna bila daleko iza linije.

Nagetsi su za razliku od druge utakmice, igrali odličnu odbranu na šutu za tri poena, te je domaća ekipa ubacila svega tri trojke iz 12 pokušaja od kojih su dve bile Kajla Laurija.

Pomenuti košarkaš je uz Džimija Batlera održavao ekipu Majamija u meču, pa je Hit na poluvrijeme otišao sa svega četiri poena zaostatka.

Drugo poluvijreme - Dobra ofanziva u trećoj i još bolja odbrana Brauna i Koldvela-Poupa u poslednjoj deonici

Majkl Porter koji je bio nevidljiv u ranijim utakmicama, ali i na početku ove, proradio je u trećoj dionici, pa je u ranim minutima iste Denveru donio prvu dvociifrenu prednost na meču.

U narednim minutima Eron Gordon i Nikola Jokić novim poenima uspješno su sprečavali nalete Majamija.

Momentum u napadu Majami Hita prekinulo je i popravljanje obruča koji je iskrivio Bem Adebajo prilikom pokušaja zakucavanja.

Eron Gordon je treću četvrtinu završio sa 25 postignutih poena sa 10 ubačenih šuteva iz igre nakon samo 13 pokušaja.

Baš njegovi poeni su održali Denver na velikih 13 poena pred početak završne dionice.

Nije sve bilo idealno po Nagetse u posljednjoj četvrtini. Nakon tri minuta igre Majami je prišao na šest poena zaostatka, a Denver je još uvek čekao na prve poene iz igre u ovom periodu, jer je Majami igrao agresivan zonski presing koji je donio niz promašaja gostiju.

Nikola Jokić je zbog petog načinjenog faula morao da ode i na klupu.

Nalet Majamija je u najbitnijim minutima zaustavio Brus Braun kome je pomagao i Koldvel-Poup.

Bekovi Denvera ukrali su tri lopte i odigrali odbrane koje su rezurtirale da Majami u posljednjem periodu ubaci svega sedam šuteva iz 20 pokušaja iz igre.

Košarkaši Majamija Martin, Štrus i Vinsent meč su završili sa pet ubačenih koševa nakon 21 pokušaja iz igre.
Najefikasniji košarkaš na utakmici je Eron Gordon sa 27 poena, Jokić je dodao 23 uz 13 skokova, Brus Braun je dodao 21, a Džamal Mari 15 uz 12 asistencija.

U ekipi Majamija Batler je ubacio 25, Adebajo je dodao 20, a Kajl Lauri ostao je na 13 koliko ih je postigao u prvom poluvremenu.

Naredni, peti meč ekipe igraju u Denveru u noći između ponedjeljka i utorka.
 
(RTRS)