Kup "Mirza Delibašić": Igokea odbranila pehar :: Semberija INFO ::

 

Kup "Mirza Delibašić": Igokea odbranila pehar


SARAJEVO - Košarkaši Igokee odbranili su pehar Kupa BiH "Mirza Delibašić" poslije pobjede protiv Širokog u finalu rezultatom 76:49.

Lakše nego se očekivalo izabranici trenera Vladimira Jovanovića stigli su do pobjede.

Nekada ljuti rival ekipe iz Aleksandrovca dobro se držao samo tokom prve četvrtine da bi se pad u njegovoj igri osjetio već u drugih deset minuta kada su već bili u zaostatku od deset poena.

Minuti odmora koje je zvao njihov trener Ivan Velić nisu imali mnogo uticaja jer je igokea odbijala sve njihove napade i pronalazila rješenja protiv njihove odbrane.

Već u trećem periodu Širokobriježani su bili u velikom rezultatskom minusu.

Pred odlučujući period Igokea je vodila sa velikih 17 poena prednosti koju je rutinski sačuvala do kraja meča pa je trener Vladimir Jovanović dao šansu svim igračima da osjete čar finala koje nije donijelo veliku neizvjesnost.

Osvjanje Kupa, za Igokeu predstavlja veliku pobjedu jer ekipa nije trijumfovala od 4. decembra prošle godine i vezala je devet poraza u ABA ligi kao i dva u Ligi šampiona.

Igračima je pao veliki kamen sa srca dok je trener Jovanović vezao dvije pobjede, u polufinalu i finalu Kup BiH, nakon što je sredinom januara preuzeo ekipu.

Tako je Igokea ponovo objedinila titule u BiH i pokazala da je trenutno bez premca iako nije u optimalnoj formi, ali je kvalitet došao do izražaja u ovom meču. U jednom trenutku djelovalo je kao da igraju sa pola gasa protiv lidera Lige BiH koji nema poraza nakon 15. kola, a koliko su bili nadmoćni u odbrani svjedoči podatak da je Široki ubacio samo 18 poena u drugom poluvremenu.

Mnogo više problema Igokea je imala u polufinalu kada je nadigrala Borac sa 73:71, u dramatičnom meču dok je Široki bio bolji od Bosne sa 71:65, a Sarajlije su bile domaćin završnog turnira Kupa "Mirza Delibašić". Novo iskušenje Igokea će imati 5. marta protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani.

Konačno dobili medalje

Ekipa Igokee konačno je dobila trofej i medalje za osvojenu titulu šampiona BiH prošle sezone.

Košarkaškom savezu BiH bilo je potrebno osam mjeseci da preda zaslužena priznanja klubu u kojem više ne igra nekoliko košarkaša koji su stigli do titule dok ni trener nije isti.

Pehar je dodjeljen kapitenu Marku Jošilu prije polufinalnog susreta sa Borcem, a predao mu je novi čaln Upravnog odbora Dragan Mrdić.


Glas Srpske