Košarkaški klub Budućnost iz Bijeljine na Vlašiću počela sa pripremama za narednu sezonu :: Semberija INFO ::

 

Košarkaški klub Budućnost iz Bijeljine na Vlašiću počela sa pripremama za narednu sezonu


Košarkaški klub Budućnost iz Bijeljine počela je sa pripremama za narednu sezonu. Nakon uvodnih treninga u Bijeljini, ekipa se preselila na Vlašić, gdje nastavila trenažni proces.

Josip Pandža, šef stručnog štaba Budućnosti za portal BHbasket sumirao je protekli period priprema:

“Mi smo odradili mjesec dana priprema. Taj prvi dio bio je vezan za podizanje fizičke pripreme igrača, i prošao je jako dobro. Nemamo povrede, fizički smo se pomjerili naprijed i potpuno sam zadovoljan motivacijom, i kvalitetom rada mojih igrača. Klub nam je obezbjedio maksimalno kvalitetne uvjete, i užitak je raditi trenutno”, ističe Pandža i nastavlja o planovima za nastavak priprema:

“Drugi dio priprema je pred nama i vezan je za odigravanje pripremnih utakmica. On će startati od narednog vikenda kada u Zagrebu igramo dva puta protiv Cedevite Junior. U narednih mjesec dana igrati ćemo također i protiv Osijeka (2 puta), Slobode iz Tuzle (2 puta), te protiv Metalca iz Valjeva i Borca iz Banja Luke. Nakon toga imati ćemo jasniju sliku vezanu za naše kvalitete i potencijalna očekivanja. Pokušat ćemo biti klub koji pravi dobar rezultat, ali istovremeno daje priliku mladim bh. igračima, zaključio je Pandža.

Budućnost će ove sezone igrati po prvi put u elitnom razredu bh.košarke. Klub iz Bijeljine poznat je po radu sa mladim igračima, a odlikuje ga i kvalitetna upravljačka organizacija.


bhbasket.ba