ZVEZDINA SPEKTAKULARNA PARTIJA U IZRAELU, CRVENO-BIELA FURIJA "SAMLjELA" MAKABI! :: Semberija INFO ::

 

ZVEZDINA SPEKTAKULARNA PARTIJA U IZRAELU, CRVENO-BIELA FURIJA "SAMLjELA" MAKABI!


Foto: M. Vukadinović
Radonjićeva vojska razbila "Ponos izraela" u paramparčad, nanela domaćem timu težak poraz u Tel-Avivu i došla do prve evroligaške pobede

Košarkaši Zvezde demonstrirali su silu u Tel-Avivu na terenu šestostrukog prvaka Evrope, deklasirali Makabi rezultatom 75:63, i upisali prvu evroligašku povedu ove sezone. Beograđani su od prve sekunde pa do samog kraja održali čas košarke "Ponosu Izraela", bilo je i 20 razlike u korist našeg tima, nadigrali ih u svim elementima igre, u oba pravca, u šutu, defanzivi, kombinatorici - u svemu.

Ne pamti se ovako kvalitetna partija crveno-belih na terenu velikana kojeg su Beograđani potukli drugi put u poslednjih pet sezona na njegovom "vatrenom" bunjištu.

Teško je izdvojiti najbolje pojedince u ovoj pobedi Zvezde, svi su bili fenomenalni, radili kao singerica. Kalinić je prednjačio napadački sa 19 poena, te 5 skokova i 5 asistencija, Volters sa 17 iza njega, ali se nikako ne smeju zanemariti ni partije Mitrovića, Lazarevića, Simonovića, Dobrića, Ivanovića - jer su gotovo svi imali važne doprinose i ključne epizode u veličasntvenoj večeri.


 Zvezda je, rekosmo, zagospodarila terenom od podbacivanja, serijom 10:0 najavila u kom pravcu će ići ovaj meč, mada nije stalno rezultatsko preimućstvo bilo klučni garant za konačnu pobedu koliko savršena kontrola utakmice sve vreme. Da nije bilo Vilbekina i njegovih sporadičnih trojki "Ponosu izraela" bi još više brideli obrazi, isključivo je zahvajujući američkom šuteru Makabi "živeo" negde do pred kraj treće deonice, a onda se desilo neminovno, ono na šta se samo čekalo - krah svih nadanja domaćih da mogu ugroziti trijumf crveno-belih.

Vezane trojke Voltersa krajem treće deonice odvele su goste na 17 poena razlike i tu je negde i prestalo da se postavlja pitanje pobednika. Pritom, dozvoliti Makabiju 37 poena za tri četvrtine daje posebnu težinu uspehu Zvezde u četvrtak uveče. Domaći tim je u poslednjoj četvrtini gledao samo kako da ne izgubi ponos.



Valja napomenuti to da je Zvezda opet bila lišena pomoći važnih igrača, Lazića, Vajta, te Holinsa, u dobrom delu meča i Kuzmića koji je zbog problema sa faulovima gledao - i uživao u igri saigrača sa klupe.

Mitrović je opet bio fenomenalan, utisak je da igra košarku karijere i da ono najbolje navijači Zvezde tek mogu očekivati od Luke. Pamtiće i ovo veče, i ovu pobedu Beograđana u koju je ugradio 9 poena i 11 skokova.

Šta tek napisati za "novajliju" Stefana Lazarevića?

Momak kao da iza sebe ima pedesetak evroligaških mečeva, kao da se ne radi o debitantu u elitnom takmičenju. Smiren, racionalan i disciplinovan, Radonjićeva defanzivna "zver" i prava napast za Vilbekina večeras - flaster za najboljeg Makabijevog šutera.

Lazarević je utakmicu završio sa 6 poena (3/3 za dva), 3 skoka, 2 asistencije i 4 ukradene lopte i mnogo važnih stvari koje radi a koje ne prepoznaje statistika.

Sa takvim igračima i Radonjiću je lakše da prebrodi nedostatak udarnih snaga, mada je posle četiri uvodne utakmice sezone jasno da Zvezda ima veliki broj aduta, sjajnih individualaca koji čine moćnumašineruju na početku sezone.

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo berićetna sezona za crveno-bele...
Makabi Tel-Aviv - Crvena zvezda 63:75 (10:20, 17:15, 10:19, 26:21)

Makabi: Vilbekin 18, Evans, Kalojaro 9, Vilijams 6, Kamerun, Rejnolds 2, Sorkin 2, DiBartolomeo 2, Blejzer 3, Naneli 5, Lesor 16, Ziv.

Crvena zvezda: Gušić, Lazarević 6, Volters 17, Uskoković, Davidovac 2, Mitrović 12 (11sk), Kalinić 19, Dobrić 8, Holins, Simonović 6, Ivanović 4, Kuzmić 1

Evroliga, 2. kolo
Žalgiris - Zenit 64:70
Panatinaikos - Fenerbahče 91:87
Makabi - Crvena zvezda 63:75
Bajern - Barselona 72:80

Petak
Uniks - Monako 18.00
Anadolu Efes - CSKA 19.30
Olimpijakos - Real Madrid 20.00
Baskonija - Armani 20.30

(Telegraf.rs)