SRBIJA OVJERILA PLASMAN NA EVROBASKET :: Semberija INFO ::

 

SRBIJA OVJERILA PLASMAN NA EVROBASKET


Foto: FIBA
Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Srbija je u petom kolu kvalifikacija savladala Gruziju sa 92:66 i tako ovjerila plasman na Evropsko prvenstvo.

Tamo će se naći i Gruzija, koja je i pred početak kvalifikacija automatski obezbijedila plasman na Evrobasket kao jedan od četiri domaćina, kao i Finska, koja ide kao treća iz ove grupe.

Srbija će u posljednjem kolu igrati protiv Švajcarske u nedjelju od 13.00 časova.

Počelo je neefikasno sa obe strane, ali je Srbija igrala bolju odbranu i dozvolila Gruziji da za pet minuta postigne samo jedan koš.

Vodila je Srbija sa 11:2 i to najviše zahvaljujući brzih pet faulova Gruzije, koja je iz bonusa izašla već poslije tri minuta košarke u prvoj dionici.

Srpska reprezentacija je u završnici prve četvrtine odigrala slabo i dozvolila seriju Gruzije od 8:0, ali su ipak na prvi mali odmor otišli sa tri poena prednosti.

Gruzija je uspijela da preokrene i povede na šest minuta do kraja prvog poluvremena, ali je onda Dejan Milojević zatražio tajm-aut i tražio od svojih igrača da se igra ubrza, što su oni i uradili.

Posebno je blistao Filip Petrušev, koji je postigao 16 poena u prvom poluvremenu, a pratio ga je i Danilo Anđušić.

Na poluvremenu je bilo +6 za Srbiju, a mali broj poena može se opravdati katastrofalnim šutem i jednih i drugih za tri poena u prvom poluvremenu.

Srbija u drugo poluvrijeme ulazi odlično šuterski raspoložena, posebno Danilo Anđušić.

Tri trojke odvode Srbiju na +13, ali se i Gruzija raspucala i nije dozvoljavala Srbiji da se još više odmakne.

Srpski košarkaši su u istom ritmu igrali cijelu treću četvrtinu, pogodili su šest trojki samo u trećoj dionici i pred posljednjih 10 minuta bilo je +14.

Rutinski je Srbija održala prednost u posljednjoj četvrtini. Igrali su sjajno, radio je i šut i ulaz i srpski košarkaši dolaze do treće pobjede u ovim kvalifikacijama.

Osvetili su se Gruziju na njihovom terenu za poraz u prvom kolu u Beogradu.

Srbiju su do pobjede predvodili Filip Petrušev sa 27 i Danilo Anđušić sa 22 poena. Dvocifren je bio i Rebić sa 11 poena.

Kod Gruzije istakli su se Šermandini sa 20, Sanadze sa 15 i Frenkamp sa 10 poena.
 
(b92)