Igokea osvojila 12. Trofej Kupa Srpske :: Semberija INFO ::

 

Igokea osvojila 12. Trofej Kupa Srpske


Фото - Срна
Košarkaški klub “Igokea” iz Aleksandrovca osvojio je trofej Kupa Republike Srpske i na taj način stigao do 12. pehara u ovom takmičenju.

Košarkaši “Igokee” savladali su u finalnoj utakmici u Laktašima ekipu Bratunca rezultatom 100 prema 59.

Medalje finalistima uručio je predsjednik Košarkaškog saveza Srpske Boris Spasojević, pehar kapitenu “Igokee” Marku Jošilu uručila je ministar porodice omladine i sporta RS Sonja Davidović, dok je veliki prelazni pehar, koji će krasiti vitrine “Igokee”, uručila predsjednik RS Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je čestitala finalistima i istakla da je Srpska i u doba pandemije virusa korona u stanju da uživa u sportu.
“Nažalost, nema publike, ali se nadamo da će doći i to vrijeme. Međutim, to nije destimulisalo igrače, oni su pokazali sjajnu igru. To su dobre ekipe, znaju i za srčanost i za strategiju, taktiku i sve što je potrebno da zna jedan sportista. Ponosna sam što mi u Srpskoj i u ova teška vremena možemo da održavamo sport i da vjerujemo u sportska dostignuća. Naravno, oni su i najbolji ambasadori Srpske”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Laktašima.
Ona je naglasila da je važno imati domaće sportske zvijezde, bez obzira o kojem sportu je riječ, jer je to dobra poruka za djecu i omladinu koji žele da se oprobaju u svijetu sporta, da imaju za uzore ljude koji predano treniraju.
“U sportu naučite prvo da poštujete sebe i svoje timske kolege, pa protivnika i sudiju i posebno publiku. I sve to daje sjajan rezltat i ja volim što Srpska voli sport”, rekla je Cvijanovićeva.
Davdovićeva je čestitala košarkašima “Igokee” na trofeju, ali i Košarkaškom savezu Srpske na odličnoj organizaciji finalne utakmice.

Izrazila je nadu da će se u skorije vrijeme i publika vratiti na tribine i uživati u sportskim manifestacijama.

Spasojević je čestitao i pobjedniku i poraženom, te izrazio nadu da će naredna godina proći bez pandemije virusa korona, da će dvorana biti puna kao i da će svi ponovo uživati u košarci.
Trener “Igokee” Dragan Bajić čestitao je igračima svoje ekipe na prvom trofeju u ovoj sezoni, te izrazio nadu da će ih biti još. On je naglasio da za “Igokeu” nema predaha i da u nastavku sezone predstoji mnogo važnih utakmica.

Ovim trofejom “Igokea” je izborila pravo nastupa na završnom turniru Kupa BiH koji će u petak i subotu biti odigran u Laktašima. Protivnik u polufinalu biće im “Bosna rojal”, dok će u drugom polufinalu igrati “Spars” i “Široki”.

SRNA / BHRT