LORENCO BRAUN U POSLEDNjOJ DESETINKI SRUŠIO CRVENU ZVEZDU :: Semberija INFO ::

 

LORENCO BRAUN U POSLEDNjOJ DESETINKI SRUŠIO CRVENU ZVEZDU


Košarkaši Crvene zvezde su u Beogradu poraženi od Fenerbahčea 71:73 (22:18, 17:20, 14:15, 18:20), u 18. kolu Evrolige.

Najbolji u Zvezdi je bio Džordan O'Brajant sa 17 poena, 10 skokova i četiri asistencije. Pratili su ga Ognjen Dobrić sa 12, Dejan Davidovac sa 11 i Kvino Kolom sa 10 poena.
U pobjedničkom timu Dišon Pjer i Lorenco Braun su postigli po 13 poena, dok je Marko Gudurić upisao 11 poena, osam skokova i tri asistencije.

Meč je počeo sa dosta trčanja i bez mnogo prekida. Fenerbahče je pokušavao brzom realizacijom napada da nametne ritam. Zvezda je u odbrani igrala bez čvrstine, ali je rezultatski egal održavala šutem za tri poena.
Trojkom Koloma uz zvuk sirene Zvezda je stigla do najveće prednosti i prvu dionicu završila rezultatom 22:18.
Druga dionica je nastavljena u brzom ritmu. Za cijelu četvrtinu dosuđeno je tri faula. Zvezda je dozvolila Fenerbahčeu da se brzim poenima vrati potpuno u meč. Crveno-bijeli su rezultatski egal održavali šutevima za tri poena.
Kao i prvu, i drugu dionicu je završio poenima Kolom u zadnjim sekundima, i donio prednost Zvezdi na poluvremenu 39:38.
Zvezda je loše otvorila treću dionicu. Prve poene je postigla posle 4.45 minuta igre. Ni Fenerbahče nije uspijevao da organizuje dobre napade, pa je posle pet minuta igre rezultat bio 3:6.
Neorganizovanu igru sa obje strane smo gledali do kraja treće dionice, koja je završena rezultatom 14:15, pa se u poslednju četvrtinu ušlo neriješenim rezultatom 53:53.

U poslednjoj dionici je Zvezda zaigrala mnogo bolje. Strpljivo i skoncentrisano u napadu i agresivno u odbrani. Fenerbahče se nije snašao, pa su crveno-bijeli stigli do maksimalnih +7. Fenerbahče se brzo vratio u meč i serijom od šest vezanih poena vratio meč u egal.

Košarkaši Zvezde u poslednja dva minuta su stali u napadu, i nisu uspjeli da prelome meč u svoju korist. To je iskoristio Fenerbahče, i košem Lorenca Brauna u pooslednjoj desetinki stigao do pobjede 71:73.
Zvezda je 15. sa skorom od šest pobjeda i 12 poraza, dok je Fenerbahče upisao osam pobjeda i deset poraza i zauzima 12. poziciju.

U narednom kolu, Crvena zvezda će gostovati Real Madridu, dok će Fenerbahče dočekati Baskoniju.