FK BALATUN ŽELI OSTATI STABILAN ČLAN ČETVRTE LIGE :: Semberija INFO ::

 

FK BALATUN ŽELI OSTATI STABILAN ČLAN ČETVRTE LIGE


U Balatunu fudbal ima dugu i bogatu tradiciju. Fudbalski klub ,,Balatun'' se ubraja među najstarije u Semberiji, a u takmičarskoj tradiciji rezultati su, uglavnom, zadovoljavajući. Ekipa se takmičila u raznim nivoima bila je i član ,,Podsaveza Brčko'', takmičeći se sa ekipama ,,Hajduka'' iz Orašja, ,,Borca'' iz Šamca, ,,Lokomotive'' iz Brčkog i drugim klubovima.

Danas je ovaj klub član Područne lige RS, grupa ,,Semberija'' kao četvrti rang.Više od deceniju se igra u ovom rangu, pa su svi zadovoljni. Danas igrački kadar, uglavnom, čine momci iz sela, a svake godine se klub podmlađuje.

-Protekla sezona je jedna od lošijih, ali smo se zadržali u ovom rangu. Imamo mladu i perspektivnu ekipu, čije vrijeme tek dolazi. Neki naši igrači igrali su i u nekim drugim sredinama, što pokazuje da se dobro radi.
U novu sezonu ulazimo sa ambicijama da se zadržimo u gornjem dijelu tabele i želimo da postanemo stabilan član ove lige. I dalje je prioritet podmlađivanje," kaže Darko Miljković, kapiten i jedan od najboljih i najiskusnijih igrača u Fudbalskom klubu ,,Balatun''.

Semberija info