Krenula Semberija :: Semberija INFO ::

 

Krenula Semberija


Popovi: FK Semberija iz Popova se ubraja u najstarije i najuspješnije klubove na području Semberije. Klub djeluje i radi od 1921. godine. Ovdje su ponikli i stasali mnogi fudbaleri koji su proslavili semberski fudbal.

Trenutno, ekipa se takmiči u Područnoj ligi Republike Srpske,  grupa Semberija, kao četvrti rang. Rezultati su promjenljivi, ali su u klubu i selu svi zadovoljni. Protekle sezone jedva je obezbjeđen opstanak, a u ovoj proljetnoj zauzeto je 6. mjesto sa 19 bodovi i rezultati su mnogo bolji. Pauza prouzrokovana "koronom" i ovdje je svima teško pala, ali i to je prošlo i fudbal je ponovi krenuo.

"Započeli smo sa pripremama i u novu sezonu ulazimo sa ambicijama da budemo u vrhu tabele. Igrački kadar je ostao na okupu, a biće i nekih pojačanja. Atmosfera u klubu je pozitivna" kaže trener Dejan Milošević.

Jedan od najstarijih i najiskusnijih igrača  je golman Milan Marjanović. Jedni su odlazili drugi dolazili, a Milan je uvijek ostao vjeran klubu.

"Fudbal i moj klub Semberija su sastavni dio mog  žovota. Igranje mi je zabava i zadovoljstvo i igraću dokle god me zdravlje posluži i to mi dozvoli.",kaže Milan Marjanović, Iako je najstariji, svima u klubu služi za primjer kako se voli i poštuje klub i kako treba raditi.

Za Semberija info - Mijodrag Jakovljević