Fudbalski klub "Radnik" Bijeljina: Najbolja muška sportska ekipa na Izboru najboljeg sportiste Grada Bijeljina 2019 :: Semberija INFO ::

 

Fudbalski klub "Radnik" Bijeljina: Najbolja muška sportska ekipa na Izboru najboljeg sportiste Grada Bijeljina 2019


Fudbalski klub radnik Bijeljina je u 2019. godini ostvario sjajne sportske rezultate i s pravom je konkurisao za najbolji sportski kolektiv Grada Bijeljina u 2019. godini.
 
Žiri je prepoznao vrijednosti ovog sportskog kluba i dodijelio mu titulu najboljeg muškog sportskog kolektiva u 2019. godini.


 
U 2019. godini, po sedmi put, a četvrti put zaredom osvojen je Kup Republike Srpske, što nijednom klubu do sada nije pošlo za rukom. U pomenutm takmičenju "Radnik" je najtrofejniji klub Republike Srpske od svog osnivanja.
 
Takođe, u Prvenstvu Bosne i Hercegovine zauzeo je peto mjesto i time izborio plasman na evropsku fudbalsku scenu. Protiv ekipe Spartaka iz Trnave (Slovačka) dostojno je predstavljao grad Bijeljinu, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu. Samo nekoliko minuta dijelilo je "Radnik" od plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Nikada nijedan sportski kolektiv iz našeg grada nije promovisao naš grad kao što je FK "Radnik" u 2019. godini.
 
Jesenji dio sezone 2019/2020 u Premijer ligi BiH FK "Radnik" proveo je u samom vrhu tabele, da bi je završio na odličnom šestom mjestu, sa samo šest bodova zaostatka za jesenjim šampionom, ekipom FK "Sarajevo".

​Semberske novine