Luka Jović: Krivo mi je što sam rano otišao iz Zvezde :: Semberija INFO ::

 

Luka Jović: Krivo mi je što sam rano otišao iz Zvezde


Ime fudbalera Luke Jovića ovih dana se vezuje za Bajern, Napoli, Liverpul… za milione evra. Dvadesetogodišnji momak iz Batara, kod Bijeljine, o eventualnim ponudama ne želi da priča, ali je za "Nezavisne" govorio koliko je zadovoljan u Ajntrahtu, za čim žali i na čemu je zahvalan roditeljima.
Jović je pažnju velikih klubova skrenuo na sebe kada je igrao u Crvenoj zvezdi, u kojoj je prošao sve mlađe kategorije. Ništa mu nije bilo teško, ni spavanje u automobilu kako bi igrao za "crveno-bijele", ni putovanje iz Batara u Beograd na treninge i utakmice, a sve u želji da bude što bolji, da zaigra u prvom timu Zvezde i reprezentaciji Srbije. Uspio je u tome, postao je i najmlađi strijelac u istoriji Zvezde, a onda ga je 2016. put odveo u Benfiku, u kojoj nije dobio pravu šansu. Ipak, sve se promijenilo u Ajntrahtu, u koji je prošle godine stigao na pozajmicu, dobio je šansu koju koristi u svakoj utakmici, a još se priča o Luki Joviću, momku koji je postigao pet golova na jednoj utakmici Bundeslige. U četvrtak veče je postigao gol u pobjedi (3:2) protiv Apolona kojom je Ajntaht prošao u šesnaestinu finala Lige Evrope. Zbog svega toga ne čudi da ga brojni evropski velikani žele u svom timu.

"Ne bih želeo da pričam o tome, zadovoljan sam u Ajntrahtu", rekao je kratko Jović za “Nezavisne”, a na pitanje da li misli da je prerastao sadašnji klub, odgovorio je:
"Ne mislim tako, mislim da mogu još da napredujem."

NN: Koje su ambicije kluba do kraja sezone?

JOVIĆ: Ne volim da prognoziram, niti da pričam o ambicijama, na nama je da damo maksimum i bićemo sigurno nagrađeni rezultatom.

NN: Šta se u Vašoj igri ili motivaciji promijenilo nakon dolaska iz Benfike u Ajntraht? Kada je "nastao" Jović kojeg danas poznajemo?

JOVIĆ: Ja sam se najviše promenio, shvatio sam da fudbal mora da mi bude na prvom mestu i da moram sve da zaslužim. Sigurno je jedan od razloga i što u gradu ima mnogo naših ljudi, pa se osećam kao kod kuće.

NN: Sa pet golova na jednoj utakmici malo fudbalera može da se pohvali, šta Vam je prolazilo kroz glavu, nakon trećeg, četvrtog, pa i petog gola?

JOVIĆ: Nisam razmišljao o tome u toku utakmice, najsrećniji sam bio posle drugog pogotka jer dosad nikada nisam postigao dva pogotka na jednoj utakmici. Bio sam srećan zbog toga, možda je i to uticalo na toliki broj golova.

NN: Koji Vam je najdraži trenutak u karijeri?

JOVIĆ: Najdraži momenat mi je kada sam ušao u igru protiv Brazila na Svetskom prvenstvu, ispunio mi se san da nosim dres svoje zemlje.

NN: Da li ima nešto za čim žalite?

JOVIĆ: Zadovoljan sam postignutim uspehom, za sada. Krivo mi je samo što sam rano otišao iz Zvezde, a sa druge strane mi je drago što sam bio član kluba kakav je Benfika. Tamo sam mnogo naučio, bez obzira na to što nisam igrao puno, jer sam imao veoma dobre saigrače na svojoj poziciji i od svakog sam naučio nešto.

NN: Zahvaljujući odličnim igrama mnogo se piše o Vama i aktuelizovana je priča da ste neko vrijeme spavali i u automobilu dok ste igrali za Zvezdu, kako sada gledate na taj period?

JOVIĆ: Sada mi je veoma drago da se sav trud isplatio i da sam tu gde jesam, zahvalan sam roditeljima koji su sve dali da bih stigao gde sam oduvek i želeo, a to je da obučem dres Crvene zvezde.

Zvezdu ću pratiti celi život

NN: Pratite li igre Crvene zvezde i da li imate poruku za nekadašnje saigrače pred nastavak takmičenja u Ligi šampiona?

JOVIĆ: Naravno da pratim, pratiću ceo život, to je klub u kojem sam proveo 10 godina (najlepših godina). Drago mi je da se klub vraća tamo gde mu je mesto, čestitke igračima i svima iz kluba na ostvarenim rezultatima. Svima nam je puno srce kada vidimo da naš klub pobeđuje jedan Liverpul i da je konkurentan u Ligi šampiona.

16 godina, pet mjeseci i pet dana imao je Luka Jović kada je 2014. postao najmlađi strijelac u istoriji Crvene zvezde.

30 utakmica u Bundesligi je odigrao i postigao je 15 golova.
2015. je postao najmlađi fudbaler koji je igrao u vječitom derbiju, a imao je 16 godina, devet mjeseci i 25 dana.