ZVANIČNO: ODLOŽEN EURO ZA 2021, PRVENSTVA ĆE SE IGRATI TOKOM LjETA!


Najveća fudbalska smotra u Evropi biće održana 2021. godine od 11. juna do 11. Jula

UEFA trenutno drži satanak na kojem se određuje sudbina fudbala povodom epidemije korona virusa širom sveta, ali već su procurele neke informacije povodom mogućeg otkazivanja Evropskog prvenstva u fudbalu.
 
Informaciju je ubrzo zvanično potvrdio i Fudbalski savez Norveške, koji je na Tviteru napisao da će EURO biti održan 2021. godine od 11. juna do 11. jula.

Očekuje se da UEFA posle sastanka objavi i koji su zaključci odluke koje su donete na video-konferenciji, uključujući i kalendar za nastavak šampionata, Lige šampiona i Lige Evrope.

UEFA insistrira da se lige završe i da ne bude proglašavanja prvaka i prekidanja prvenstva, pa se očekuje i da se igra tokom leta.

Dve grupe u UEFA upravo rade na usklađivanju svega, jedna za kalendar, a druga oko finansijskih komplikacija koje su uzrokovane pomeranjem takmičenja i nacionalnih prvenstava.

Prethodno je Lekip došao do informacije da je UEFA otkazala sve hotele u Kopenhagenu, jednom od gradova domaćina Evropskog prvenstva u fudbalu.

Odlaganje EURA sasvim sigurno znači i odlaganje baraža u kojem naša reprezentacija igra u polufinalu protiv Norveške. Taj susret je bio planiran za 26. mart, a videćemo nakon službene objave kakva je situacija sa novim terminom.

Podsetimo i da je predsednik FSS Slaviša Kokeza zaražen korona virusom, i da je s virusom prisustvovao 44. Kongresu UEFA u Amsterdamu nedavno. Nije isključeno da je tu zaraženi njegov saradnik, potpredsednik FSS Marko Pantelić, a danas je virus ustanovljen i kod prvog čoveka Fudbalskog saveza Japana i jednog od šefova organizacije Olimpijskih igara u Tokiju.

EURO je trebalo ove godine da se odigra od 12. juna do 12. jula ove godine, a novi termin će biti od 11. juna do 11. jula sledeće godine.

(Telegraf.rs)