IZVRŠNI ODBOR FS RS: IZBOR PREDSJEDNIKA 23. JANUARA, PRVA LIGA SE ŠIRI NA 12 KLUBOVA :: Semberija INFO ::

 

IZVRŠNI ODBOR FS RS: IZBOR PREDSJEDNIKA 23. JANUARA, PRVA LIGA SE ŠIRI NA 12 KLUBOVA


Foto: D. Basara/RAS Srbija
Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske su odredili 23. januar 2020. godine kao termin za izbornu Skupštinu na kojoj će biti imenovan novi predsjednik koji će da zamijeni smijenjenog Mileta Kovačevića.

Zasjedanje najvišeg tijela “kuće fudbala RS” biće održano u Banskom dvoru u Banjaluci, a početak je 17 časova. Za sada je samo PFS Banjaluka kandidovao svog predsjednika Vicu Zeljkovića, a ostali područni savezi će u narednih mjesec dana dostaviti svoje prijedloge ili će podržati Zeljkovića.

Pored toga poništene su odluke o skraćenju drugih liga sa 16 na 14 timova, te je odlučeno da se Prva liga RS sa 10 proširi na 12 klubova.

To praktično znači da će po dvije prvoplasirane ekipe iz drugoligaških grupa “Istok” i “Zapad” ući u entitetsku elitu, a ukoliko iz Premijer lige BiH ispadne jedan klub iz Srpske (Zvijezda 09), trećeplasirani drugoligaši će da igraju baraž.

Formirana je i radna grupa koja ćeda obiđe sve klubove u saveznim rangovima i formira sistem takmičenja za sezonu 2020/2021.

(srpskainfo.com)