STANKOVIĆ PROMOVISAN NA MARAKANI: RAČUNAM NA ZVEZDINU DECU, JA SAM DEBITOVAO PROTIV TERZE :: Semberija INFO ::

 

STANKOVIĆ PROMOVISAN NA MARAKANI: RAČUNAM NA ZVEZDINU DECU, JA SAM DEBITOVAO PROTIV TERZE


Foto: Marko Jovanović
Bio je ovo "Dan D" u Ljutice Bogdana - Dan za Dejana!

Ne pamti se kada je Zvezda dočekala nekog igrača ili trenera, kao što je upriličila dobrodošlicu Dejanu Stankoviću - od subote novom treneru crveno-belih!
 
Nikad ispunjeniji Medija centar, gotovo ustreptao od uzbuđenja, dočekao je proslavljenog srpskog fudbalera, osvajača Lige šampiona, čiji je dolazak iz hodnika koji vodi od uprave do Medija centra, dočekan burnim aplauzom legendi, navijača, novinara, znatiželjnika koji su želeli da prisustvuju pomalo i svečanom trenutku.

Uvodnu reč imao je dirketor Zvezdan Terzić, koji je u kratkom govoru otkrio da su Dejan Stanković i Nemanja Vidić odavno bili opcije za trenera kada je u klubu počelo da se razmišlja o odlasku Milojevića. Terzić je rekao da je ugovor sa novim trenerom potpisan na dve i po godine, a posle uvodnog izlaganja, poželeo je dobrodošlicu Stankoviću u klub.

A ovo su prve reči Dejana Stankovića kao trenera Zvezde - retko je neko kao Deki govorio sa toliko poštovanja o Vladanu Milojeviću.

-  Želim da se zahvalim klubu, da se zahvalim navijačima što sam ponovo ovde. Crvena zvezda me je pre 22 godine poslala u jednu misiju - da se vratim kući jednog dana i da nasledim jednog velikog gospodina, jednog velikog lafa, jedno veliko ime, jednog velikog zvezdaša kao što je Miloje - uzdrhtao je Deki na pomen trofejnog trenera, pa nastavio u dahu:

Videli ste sliku nas dvojice. Bavio sam se 20 godina profesionalnim fudbalom i nisam video nigde da jedan trener koji odlazi dočeka sa osmehom i zagrljajem trenrer koj dolazi. Kažete, nemam iskustva u fudbalu, ali ja sam za ta dva sata dobio toliko iskustva od gospodina Milojevića da mi je to dovoljno za ceo život - moroa je da prekine ovde Stanković zbog dugog aplauza koji se prolomio salom.

- Hvala i mojoj familiji na podršci, na ljubavi, na osmehu kojim su me ispratili u Beograd, hvala mojim prijateljima, hvala onima što veruju i onima što ne veruju, imam svoje mentore, a ja vam obećavam da ću se kao lav boriti.
 
Stanković je odmah prešao na stvar, predstavio je svoje pomoćnike, a ostavio je još prostor za kondicionogtrenera čije ime će biti poznato narednih dana.

- Okupio sam nešto lepo, gladne ljude oko sebe, gladne uspeha i dokazivanja, da zajedno vodimo Zvezdu kroz ovaj put. Jer je Miloje u Zvezdi postavio ciljeve, podigao lestvicu. To su Nebojša Milošević, Nenad Milijaš, Dušan Gašić, Miloš Milojević, a radimo na kondicionom treneru, za koji dan ću i to znati, da pre Nove godine imamo ceo stručni štab.

(telegraf.rs)