Područna fudbalska liga Republike Srpske grupa Semberija: Nema predaje za titulu prvaka :: Semberija INFO ::

 

Područna fudbalska liga Republike Srpske grupa Semberija: Nema predaje za titulu prvaka


ФК Обарска из Велике Обарске
Velika Obarska: U Velikoj Obarskoj djeluju dva kluba. Stariji klub je FK Mladost, koja je bila i član Premijer lige, ali to je sad prošlost. Posle dvogodišnje pauze Mladost se uključila u takmičenje i počelo se od najnižeg ranga druge OL i sad se nastupa u prvoj OL.

Mlađi klub je FK Obarska koji je formiran od igrača iz ovog sela koji nisu imali tad mjesta u premijer ligašu FK Mladost. Ekipa je prošla put od druge Ol i sad se takmiči u Područnoj ligi RS grupa Semberija. Jesen je završena na 2. mjestu sa 33 boda što je za 4 manje od prvoplasirane Sloge 2 iz Gornjeg Crnjelova. Zabilježeno je  10 pobjeda i 3 remija, bez poraza, uz gol razliku 44:11.

U klubu su zadovoljni plasmanom i ističu da će se do kraja ravnopravno boriti za titulu prvaka i prelazak u viši rang u Regionalnu ligu Republike Srpske grupa Istok.

"Imamo kvalitetnu ekipu koja je spoj mladosti i iskustva. U ekipi vlada zdrava atmosfera, dobri odnosi, jednom riječju, sazreli smo za viši rang.N a proljeće ćemo učiniti sve da to i ostvarimo iako naše komšije Sloga 2 takođe imaju dobar tim. O prvaku će odlučiti nijanse.Možda se angažuju još 2-3 kvalitetna igrača radi jače konkurencije, a naravno da postojeći igrački kadar treba zadržati. Za uspijeh su zaslužne sve strukture, ali su ipak fudbaleri najzaslužniji," kaže sportski radnik i član uprave Andrija Spasojević-Bendžo.

"Cijenimo našeg konkurenta, komšije Slogu 2 isto kao što i oni cijene nas. Na proljeće će se voditi između nas velika bitka i po mojoj prognozi favorita nema. Svaka utakmica za nas je kvalifikaciona i nikakvih kikseva ne smije biti. U ime fudbalera obećavam dobre pripreme. maksimalnu angažovanost na svim utakmicama od početka do kraja," kaže Borko Stajić, jedan od starijih i iskusnijih igrača i vrsni strijelac.

Za Semberija INFO - Mijodrag Jakovljević