Fudbalski klub Radnik nakon odlaska Mladena Žižovića: Predstavljen novi šef Stručnog štaba Slobodan Starčević :: Semberija INFO ::

 

Fudbalski klub Radnik nakon odlaska Mladena Žižovića: Predstavljen novi šef Stručnog štaba Slobodan Starčević


Na vanrednoj konferenciji za štampu u prostorijama Fudbalskog kluba „Radnik“ predstavljen je novi šef Stručnog štaba FK „Radnik“ Slobodan Starčević (48), nakon odlaska  Mladena Žižovića u mostarski „Zrinjski“, koji je na čelu Stručnog štaba „Radnika“ proveo punih pet godina. Starčević je do sada uspješno vodio banjalučki “Borac”, “Krupu” i “Tuzla Siti”.

Slobodan Starčević  je, obrativši se prisutnim novinarima, zahvalio Upravi „Radnika“ na ukazanom povjerenju, istakavši da mu je povjerena jedna respektbilna i kvalitetna ekipa, kao što je Fudbalski klub „Radnik“, ne samo u ovoj polusezoni, već i u proteklom periodu.

„Raduje me što sam došao u jedan dobro roganizovan klub i što sam preuzeo kvalitetan tim. Nadam se da ću uspješno nastaviti u istom trendu ono što je započeo moj prethodnik Mladen Žižović. Pokušaću održati radnik na trenutnoj poziciji i postaviti ljestvicu i više, te pokušati ući u sam vrh bosanskohercegovačkog fudbala. Ciljevi ostaju isti koji su bili i dok je trener bio moj kolega Žižović. Ja imam običaj da kažem da je osnovni cilj opstanak, a on se najbolje ostvaruje kada ste na prvom mjestu.  Trenutno Radnik ima podjednako kvalitetnu ekipu sa Sarajevom, Željezničarom,  Zrinjskim i Borcem,  ovih pet  ekipe će odlučivati o tituli prvaka BiH. Ne vidim razlog, zašto ne bismo, uz malo sportske sreće, bili na kraju i prvi, optimista je Starčević.

FK „Radnik“  je u prošloj godini pokazao da može veoma kvalitetno igrati u Premijer ligi BiH i sa takvim kvalitetnim igrama da se bori za mjesta koja vode u Evropu. Izgrađeno je jedno kvalitetno iskustvo i sada ćemo pokušti ponoviti uspjeh iz prethodne sezone“, istakao je Starčević, naglasivši da već četiri godine poznaje ekipu FK „Radnik“.

„Pratio sam igre „Radnika“ i upoznat sam sa kvalitetom koji ovdje postoji. Jedna od stvari koja je bila presudna u mojoj odluci da dođem u Bijeljinu je to što sam poznavao igrački kadar „Radnika“ i vjerujem da mogu nastaviti dosadašnji trend pružanja kvalitetnih igara i rezultata. Ono što je krasilo „Radnik“, to je jedan od načina igre koji ovakva ekipa može prezentovati. Veliki rezovi bi nanijeli samo štetu jednoj timskoj psihologiji. Nećemo u ovom periodu puno toga mijenjati, jer je ekipa tako i selektovana, da igra na ovakav način. Mislim da treba nastaviti i održati započeti trend igre. Volim da me kritikuju, jer ćemo kroz kritiku biti još bolji i jači. Kroz kritiku se budim i oslobađam veću energiju. Vjerujem da ćemo na takav način donijeti uspjeh FK „Radnik“ i bijeljinskom sportu uopšte“, istakao je novi šef Stručnog tima „Radnika“, Slobodan Starčević. 

Trenutno će u Stručnom štabu ekipe ostati dosadašnji pomoćnici, a Stručnom štabu priključio se i Duško Stajić. Tokom zimske pauze Starčević planira da izvede i manje promjene u stručnom štabu. Ugovor sa Slobodanom Starčevićem potpisan je do kraja ove sezone.

Semberija info - Lj. Ljubojević