Sloboda slomila otpor Bijeljinaca u drugom poluvremenu :: Semberija INFO ::

 

Sloboda slomila otpor Bijeljinaca u drugom poluvremenu


Tek u sedmom prvenstvenom kolu fudbaleri Radnika doživijeli su prvi poraz. Ekipa Slobode na Tušnju bila je bolja i slavila sa 2:0.
 
Duel Slobode i Radnika ponovo je donio dobar i kvalitetan fudbal, kao i mnogo puta do sada. Pod vođstvom novog trenera Nalića, Sloboda igra kao preporođena, ušla je u seriju dobrih rezultata a trijumf protiv Radnika samo je potvrdio njihov napredak u igri.
Na samom početku zaprijetio je Edis Smajić, nakon ubacivanja Ivetića, no golman Radnika, Mladen Lučić odlično interveniše. Mogao je Ognjen Đelmić dovesti Radnik u prednost, no i ovoga puta golmani su bili uspješniji. Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo još nekoliko prilika, a svoju priliku nije iskoristio Baraban u redovima Slobode a Đelmić je još jednom neprecizan za goste.
Ono što nije uspio u prvom poluvremenu Ivan Baraban je uradio u 63. minutu. Majstorki gol za vođstvo domaće ekipe i podsticaj za još veću agresivnost igrača Slobode. Konačan rezultat meča postavio je svojim prvim golom u dresu Tuzlaka, Sead Zukić, koji je iskoristio odlično proigravanje rezerviste Pirića.
Do kraja je bilo još nekoliko pokušaja ali nije bilo promjene rezultata.
- Čestitam Slobodi na pobjedi, mi smo imali svoje prilike, nismo ih iskoristili, a kazna je stigla u drugom dijelu. Nismo uspjeli da se vratimo rezultatski u meč i Sloboda je zasluženo pobjedila. Nama ostaje da analaiziramo i pokušamo otkloniti greške koje smo pravili u ovom susretu i spremeno dočekamo sljedećeg protivnika, rekao je Mladen Žižović, trener Radnika, nakon susreta u Tuzli.
U narednom kolu Radnik je domaćin ekipi Goška i biće to prilika Bijeljincima da osvoje nova tri boda i zadrže mjesto u vrhu prvenstvene tabele Premijer lige BiH.