RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA :: Semberija INFO ::

 

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA


Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada nije postojala u njegovim rodnim Milićima.

Sticajem okolnosti, razredni starješina mu je bio Neđeljko Panić, tada trener u Proleteru i odmah je na đačkim takmičenjima zapazio Ristin talenat te ga doveo na trening u Dvorove. Malo po malo Risto je sve više pokazivao svoj talenat i onda je u prvenstvu 1968/1969 godine uvršten u prvi tim Proletera sa samo navršenih šesnaest godina uz specijalni ljekarski pregled.

Prvu utakmicu je odigrao u Ugljeviku, sa Rudarom i to na starom igralištu u Ugljeviku, gdje je umjesto trave bila šljaka, a onda nastupao za Proleter sve do 1974. godine kada je napustio Bijeljinu i vratio se u Miliće. Tokom svoje karijere u Dvorovima je odigrao stotinjak utakmica, što prvenstvenih, kup tako i prijateljskih i postigao 15-16 pogodaka od kojih su neki bili i značajni. Treba istaći da je Risto bio član slavne generacije Proletera koja se 1972. godine plasirala u 3. Ligu SFRJ.

Svoju poslednju utakmicu za Proleter je odigrao u Zvorniku protiv Drine u kojoj je, nažalost, rezultat bio 4:0 za domaćina.

Risto je i dalje ostao privržen prema  Proleteru i Dvorovima i ta veza traje i dalje a on je uvjek rado viđen gost u Dvorovima u koje ćesto dolazi na druženje veterana i evociranje lijepih uspomena. Glavna je spona u prijateljstvu Proletera i FK “Milića.


 
IZ ARHIVE FK “PROLETER“ DVOROVI/PIŠE VLADAN SIMEUNOVIĆ