FK "Radnik" pali motore :: Semberija INFO ::

 

FK "Radnik" pali motore


Utakmicama 18. kola nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske. Prve utakmice proljetnog dijela sezone igraju se već sutra duelima u Banjaluci, FK "Željezničar ST" i FK "Laktaši" i na Gradskom stadionu u Bijeljini gdje će Fudbalski klub "Radnik" dočekati ekipu FK "Famos" iz Istočne Ilidže.

- Nakon nešto duže pauze sutra se nastavlja Prva liga Republike Srpske. Iza nas je period koji su svi klubovi iskoristili da se pojačaju i da spremnije dočekaju proljetni dio prvenstva. Upoznati smo sa promjenama u ekipi Famosa koja je pojačana sa nekoliko kvalitetnih fudbalera. Iz tog razloga smatram da su kvalitetnija ekipa nego u jesenjem dijelu šampionata. Sa druge strane, i kod nas je bilo mnogo aktivnosti tokom zimske pauze. Doveli smo sedam novih igrača dok su devetorica otišla. Pripreme smo obavili na najbolji mogući način, gdje sam zadovoljan odnosom koji su moji fudbaleri pokazali prema dresu koji nose. Ako i u nastavku sezone pokažu ovako profesionalan odnos prema ovom klubu i takmičenju ne sumnjam u dobre rezultate", rekao je šef stručnog štaba FK "Radnik", Velibor Đurić napomenuvši da za sutrašnji meč računa na sve fudbalere osim Dragana Došle koji "odrađuje" kartone iz prvog dijela prvenstva.

Prvi dio sezone FK "Radnik" je završio na sedmoj poziciji na tabeli Prve lige Republike Srpske sa 30 osvojenih bodova (devet pobjeda, tri neriješena i pet poraza) uz gol razliku 24:18 dok je sutrašnji protivnik, ekipa iz Vojkovića zauzela 14. mjesto sa osvojenih 15 bodova (četiri pobjede, tri neriješena i deset poraza) i gol razliku 14:27.